Leijonien maailmanmestari räväytti ensimmäisen NHL-maalinsa – loisti koko kaukalon ykköstähtenä!

Eetu Luostarinen on tehnyt ensimmäisen maalinsa jääkiekon NHL:ssä. Koko ottelun parhaana pelaajana pelaajana palkitun suomalaishyökkääjän osuma oli Florida Panthersin voittomaali, kun Chicago Blackhawks kaatui 5–2.

Maali syntyi kolmannen erän alussa suorahyökkäyksestä. Carter Verhaeghe toi kiekon hyökkäysalueelle vasenta laitaa pitkin ja jakoi limpun keskustaa pitkin polkeneelle Luostariselle lähellä maalia. Suomalainen otti kiekon rystyllä haltuunsa, käänsi nopeasti kämmenelle ja laittoi verkot tötterölle. Osuma vei Floridan 3–2-johtoon.

Luostarinen oli aiemmin ollut alustamassa Keith Yandlen toisessa erässä iskemää 2–0-maalia. Osuma oli yhdysvaltalaispuolustajalle uran 100:s NHL:n runkosarjassa.

Kevään 2019 maailmanmestari Luostarinen kirjautti näillä suorituksilla tehopistesaldokseen 1+1 ja hänet palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Florida-kapteeni Aleksander Barkov puolestaan syötti rystyllä Jonathan Huberdeaun ylivoimalla iskemän 5–2-päätösosuman.

Luostarinen debytoi NHL:ssä viime kaudella Carolina Hurricanesissa, jossa hän pelasi kahdeksan ottelua tehosaldonaan 0+1. Viime kauden siirtorajalla Floridaan kaupattu Luostarinen pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa sesonkinsa avanneessa Panthersissa.

Alkukauden Luostarinen vietti lainalla KalPassa ja iski 17 SM-liigaotteluun tehopisteet 5+10=15.