NHL:n yön suomalaiset: Eetu Luostarisen yllätysillassa mahtimauste – juhlat kuin "Game 7:ssä"

Eetu Luostarinen loisti jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin yllätyssankarina 5–2-voitossa Chicago Blackhawksia vastaan. Suomalainen oli myös osaltaan tarjoamassa Keith Yandlelle valtaisaa iloa.

Luostarinen tarjoili Jonathan Huberdeaun kanssa Yandlen viimeistelemän 2–0-maalin. Osuma oli 34-vuotiaalle puolustajalle uran 100:s runkosarjassa, ja se yhdysvaltalaiselle myös maistui.

Esimerkiksi arvostettu NHL-toimittaja Pierre LeBrun mehusteli Twitterissä, että Yandle juhli maalia "kuin olisi Game 7".

Yandle painotti valmistelleensa itseään etukäteen mahdollisimman valmiiksi tositoimiin. Mies pelasi jo 867:n peräkkäisen NHL-ottelunsa ilman taukoja, mikä on NHL:n neljänneksi pisin putki – ykkösenä on Doug Jarvis 964 peräkkäisellä ottelulla.

Floridan päävalmentaja Joel Quenneville oli viime viikolla vihjannut, että Yandlen pitkä putki voisi katketa. Hän viittasi tarpeeseen nähdä joukkueen nuoria puolustajia tositoimissa.

Pitkä putki kuitenkin sai jatkoa. Yandle oli tästä helpottunut saatuaan tiedon tositoimiin pääsemisestään.

– Joka kerta, kun saat mahdollisuuden laittaa NHL-paidan päälle ja jatkaa pelaamista, se on erityinen juttu, Yandle sanoi ESPN:n mukaan.

– Tuon maalin tekeminen auttoi konkretisoimaan työtä, jonka teen ollakseni valmis kehiin.

Avausmaali

Ottelun ykköstähtenä palkittu Luostarinen teki myöhemmin ottelussa NHL-uransa avausmaalin, joka oli Floridan voitto-osuma. Taisto oli kevään 2019 maailmanmestarille NHL-uran yhdeksäs ja ensimmäinen Panthersissa.

Panthers-kapteeni Aleksander Barkov nappasi rystyllä alustamaansa ottelun päätösmaaliin syöttöpisteen.

NHL:n suomalaistilastot su-ma-yönä:

Pittsburgh - Washington 4-3 vl.
Riikola     PIT 0+0 +1 0 0   -   14.31

Florida - Chicago       5-2
Barkov      FLA 0+1 +1 0 3 16/22 21.25
Luostarinen FLA 1+1 +2 0 3  8/14 13.21

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.

Lue myös:

    Uusimmat