Sebastian Aho tykitti maaleja – kultaleijona avasi NHL-pistetilinsä Carolinan hirmuillassa

Sebastian Aho mätti kaksi maalia Carolina Hurricanesin 8–2-murskavoitossa Ottawa Senatorsia vastaan jääkiekon NHL:ssä. Hurricanes teki ottelussa komean kasvojenpesun hävittyään edellisen taistonsa juuri Senatorsille sunnuntain vastaisena yönä 1–4.

Aho iski illan ensimmäisen kaappinsa toisen erän alussa. Ottawa pelasi ylivoimaa, kun Aho katkaisi siniviivalla Senatorsin Dylan DeMelon syötön. Suomalaishyökkääjä tikkasi läpiajoon ja laukaisi kiekon varmasti rysään. Carolina siirtyi maalilla 3–0-johtoon.

Aho maalasi seuraavan kerran kolmannen erän alussa ja vei joukkueensa 6–1-johtoon komealla osumalla. Aho painoi kiekon ilmasta häkkiin, kun peliväline kimposi Joel Edmundsonin laukauksesta päädyn kautta maalin kulmalle.

Kevään maailmanmestari Eetu Luostarinen merkkautti NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen kolmannessa ottelussaan. Luostarinen jakoi kiekon hyökkäysalueella eteensä Haydn Fleurylle, ja kanadalainen laukaisi Carolinan 4–0-maalin.

Teuvo Teräväinen kirjautti niin ikään syöttöpisteen. Hän tarjoili kiekon hyökkäysalueen keskustaan Dougie Hamiltonille, joka tälläsi ranteellaan Carolinan 5–0-johtoon.

Aholla on kauden 18 ottelusta kasassa tehot 8+5=13, Teräväisellä 17 pelistä 4+10=14.