Leijonien kultahyökkääjän huippulupaava poika tyrkyllä NHL-jäille – "Teemu Selänteen maalinteko ja Saku Koivun syötöt"

Leijonissa maailmanmestaruuden vuonna 1995 voittaneen Juha Ylösen poika Jesse, 18, tähtää isänsä tavoin NHL:ään. Montreal Canadiens varasi hänet tänä kesänä toisella valintakierroksella.

Jutun videolla Teemu Selänteen tuore haastattelu, jossa maalitykki kertoo ajatuksiaan suomalaisista uusista NHL-tähdistä.

Juha Ylönen pelasi urallaan 341 NHL-ottelua. Jesse Ylönen on syntynyt Yhdysvaltain Arizonassa, sillä hänen isänsä pelasi samaan aikaan Phoenix Coyotesin paidassa NHL:ää.

Jesse on kuitenkin suomalaisen kiekkokoulun kasvatti. Takana on junioriputki Espoon Palloseurassa ja Bluesissa. Jesse Ylönen on tituleerattu yhdeksi Suomen suurimmista kiekkolupauksista.

Montreal Canadiensin tämän kesän toisen valintakierroksen varaus (nro 35) nimeää Saku Koivun ja Teemu Selänteen esikuvikseen.

– Sakun pelissä miellyttivät hänen jakamansa syötöt ja hyvä luistelu. Lisäksi hän oli ehkä vähän enemmän pelintekijä. Teemun kohdalla tykkäsin luonnollisesti hänen tekemistään maaleista. Joka kerta, kun hän sai sauman, hän pisti kiekon sisään. Hän on minun tavoin rightin puolen pelaaja, joten yritän oppia häneltä jotain, Jesse Ylönen sanoo NHL.comille.

Montreal Canadiensin general manager Marc Bergevin kehuu Ylönen laukausta.

– Hänellä on suurenmoinen laukaus. Hän on myös hyvä luistelija, Bergevin alleviivaa.

Ylönen nauttii NHL:n kaltaisesta pienemmän kaukalon pelistä.

– Pidän paljonkin, koska kaikki on nopeampaa. Tulee enemmän maalintekotilanteita ja peleissä tapahtuu paljon käänteitä, Ylönen sanoo.

Jesse Ylönen aikoo ottaa isältään vastaan vinkkejä, kuinka päästä NHL-ammattilaiseksi.

– Hän on pelannut NHL:ssä ja tietää pelistä ja harjoittelusta sekä siitä, miten tulee elää ammattilaisurheilijan elämää.

Jesse Ylösellä on kolmivuotinen sopimus Lahden Pelicansin kanssa. Viime kaudella Ylönen pelasi Espoo Unitedissa Mestistä.

Lue myös:

    Uusimmat