Leijonien hurja hurmos paljasti Ruotsin valtavan ongelmakohdan – "Suomihan tuli läpi ihan miten halusi"

Leijonat pudotti sensaatiomaisen kiekkopommin torstaina, kun se tiputti NHL-tähtiä vilisseen Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu painottaa, että voitto ei kuitenkaan ollut yllätys.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Leijonat pisti Ruotsin heti ottelun alusta alkaen koville, eikä antanut tähtisikermälle mitään ilmaiseksi. Joukkue ei taipunut, vaikka Ruotsi karkasi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon. Lopulta Suomen upea peli palkittiin ensin tasoitusmaalilla, ja hetkeä myöhemmin vielä jatkoajan voitto-osumalla. NHL-tähtien täyttämä Ruotsi oli pudotettu.

– Onhan se jotain ihan käsittämätöntä, mutta toisaalta ei se yllätä. Jos katsotaan Ruotsia näitä niin sanottuja kovia maita vastaan Latvia mukaan lukien, niin viisi maalia per peli omiin. Ei tämä sillä tavalla ollut yllätys, Ruutu analysoi Ruotsin otteita.

Suomi pisti yhtenäisellä viisikkopelaamisella Ruotsin erittäin ahtaalle. Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Ruotsin ja Suomen peliotteissa näkyi suuria eroja.

– Oli aika erikoista, kun yksi jätkä lähti karvaamaan, mutta muut eivät tulleet mukana. Suomihan tuli siitä läpi ihan, miten halusi, Ruutu kummastelee.

– Suomi pelasi rohkeasti. Suomi oli sellainen puristettu nyrkki, jota oli vaikea murtaa. Ruotsi oli se nyrkki, josta se yksi sormi lähtee vähän irti, ja sitä kun vähän murtaa ja vääntää joka suuntaan, se sormihan murtuu saman tien. Suomi oli yhtenäinen, Ruutu hehkuttaa.

Välierissä Suomi saa vastaansa Venäjän, joka on liitänyt MM-turnauksessa voitosta voittoon. Leijonat lähtee kivikovan haasteen eteen kuitenkin aivan uudenlaisella asenteella, eikä mikään ole mahdotonta.

– Jos Suomi pelaa näin tuolla hengellä, tässä kaatuu ihan mikä jengi vaan. Ihan sama, kuka tulee vastaan. Tämä tarina voi mennä ihan loppuun asti, Ruutu vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat