Leijonat-luotsi Jukka Jalonen heittää löylyä illan vastustajan kiukaalle: "Jos Venäjä häviää, he näyttävät huonoilta kotimaassa"

Suomi kohtaa lauantaina MM-kisojen välierässä Venäjän. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan menestyspaineet ovat itänaapurilla, jonka tappio saisi näyttämään hyvin huonolta.

Suomi ja Venäjä kohtasivat MM-välierässä viimeksi vuonna 2016, jolloin kisat pelattiin Venäjällä. Leijonat otti tuolloin voiton 3-1 ja eteni finaaliin. Mukaan tarttui kuitenkin vain MM-hopeaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Maat ottivat yhteen myös edellisissä Slovakian kisoissa. Tuo välieräottelu muistetaan Mikael Granlundin ilmaveivistä ja Suomen huikaisevasta 3-0-voitosta. Tunteikas välieräkohtaaminen on lauantaina edessä kolmen vuoden tauon jälkeen.

– Odotamme täysin erilaista peliä kuin kahdeksan vuotta sitten, Jukka Jalonensanoi venäläisen Championatin haastattelussa.

– Venäjä on totta kai ennakkosuosikki, mutta heillä on valtavat paineet. Jos he häviävät meille, he näyttävät huonoilta kotimaassaan. Toivon, että he pelkäävät meitä hieman. Venäjä on todella vahva joukkue, joka on pelannut tässä turnauksessa hyvin.

Venäjä voitti oman lohkonsa. Joukkue pursuaa tähtipelaajia, sillä erittäin vaarallinen ykkösketju on muotoa Nikita KutsherovArtem AnisimovNikita Gusev. Punapaidoissa viilettävät myös NHL-supertähdet Aleksandr Ovetskhin, Jevgeni Malkin ja nelosketjussa pelaava Ilja Kovaltshuk.

– Tiedän venäläisen mentaliteetin, joten on mielenkiintoista nähdä, miten he kestävät paineet. Mitä he tekevät, jos peli ei mene niin kuin he haluaisivat? Panikoivatko he vai ovatko kärsivällisiä? Sen näemme tänään.

Suomi ja Venäjä kohtaavat lauantaina kello 16.15.

Lue myös:

    Uusimmat