Suomi kaatoi Kanadan huippuesityksellä – näin voitokas ottelu eteni

Leijonat kukisti Kanadan 5-1 jääkiekon MM-kisojen ottelussa lauantaina. MTV Sport seurasi huikeaa jääkiekko-ottelua hetki hetkeltä.

Leijonien parhaana pelaajana palkittiin Harri Säteri, joka pelasi hienon ottelun Suomen maalilla. Säterille merkittiin 30 torjuntaa.

Liveseuranta alla:

3.erä

60.00: Suomi voittaa Kanadan 5-1! Upea ottelu Leijonilta. Leijonat nousee Kanadan ohi B-lohkon kolmospaikalle.

59.37: JÄÄHY! Matthew Barzal ja Veli-Matti Savinainen saavat kumpikin kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

59. min: Leijonat täysilukuinen. 45 sekuntia ottelua jäljellä.

58. min: Kanada täysilukuinen. Suomi alivoimalla puolitoista minuuttia.

57.15: JÄÄHY! Rikkonainen pelaaminen jatkuu. Nyt Suomella on liikaa kenttäpelaajia jäällä. 25 sekuntia pelataan neljällä neljää vastaan ennen kuin Joel Edmundson pääsee takaisin jäälle.

56. min: McDavid ja Teräväinen jälleen jäällä. Suomi pääsee jauhamaan ylivoimaa noin puolitoista minuuttia.

55.39: JÄÄHY! Joel Edmundsonin vuoro mennä istunnolle. 12 sekuntia pelataan neljällä kolmea vastaan.

54.05: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat, kun Teuvo Teräväinen kaataa Brayden Schennin. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

54. min: Ensimmäinen kaksi minuuttia McDavidin jäähystä kulunut. Suomi ei ole onnistunut luomaan ihmeellisiä maalintekopaikkoja.

Yleisöä tänään Jyske Bank Boxenissa 9 313 katsojan verran. Halliin mahtuu hieman yli 10 000 silmäparia.

51.45: JÄÄHY! Connor McDavid huitaisee Miro Heiskasta kasvoihin, josta tuomiona on 2+2 minuutin rangaistus.

51. min: Darnell Nurse tulittaa viivasta, mutta Harri Säteri torjuu pelivälineen ilman ongelmia.

49. min: Heiskanen laukoo suoraan aloitusvoiton jälkeen, mutta Kuemper torjuu.

45.27: MAALI! SUOMI 5-1! Teuvo Teräväinen ampuu suoraan Sebastian Ahon syötöstä kiekon verkkoon vain 10 sekuntia Tolvasen osuman jälkeen.

45.17: MAALI! SUOMI 4-1! Eeli Tolvanen käyttää Darcy Kuemperin karmean harhasyötön tylysti hyödykseen!

45. min: Suomi selvittää hienosti alivomansa.

44. min: McDavid tarjoilee Ryan O'Reillylle komean syötön, mutta Säteri torjuu hienosti.

42.27: JÄÄHY! Kanada saa ylivoiman, kun Pekka Jormakka lähtee kahden minuutin istunnolle.

41. min: Sebastian Aho laukoo terävästi kohti Darcy Kuemperiä. Kiekko osuu Kuemperin kypärään ja peli laitetaan poikki.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Ei maaleja toisessa erässä. 3-1-tilanteessa toiselle erätauolle. Kanada lisäsi selvästi kaasua toiseen erään.

38.01: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle, kun Aaron Ekblad kaataa Veli-Matti Savinaisen.

37. min: Sebastian Aho haastaa upeasti Kanadan Joel Edmundsonin, mutta Kuemper torjuu.

36. min: Kanada jatkaa vahvaa vyöryään. Leijonien syötöissä huomattavissa huolimattomuutta.

34. min: Kanadan ylivoima pyörittää vahvasti, mutta Suomi ja Säteri etunenässä selvittävät tilanteet kunnialla. Suomi jälleen täysilukuinen.

32.42: JÄÄHY! Sakari Manninen jäähyaitioon juuri, kun Kanada on täysilukuinen. Tilanne sai alkunsa, kun Heiskasen syöttövirhe avasi Kanadalle vaarallisen maalipaikan, mutta Säteri selvitti tilanteet hienosti.

32. min: Tolvanen laukoo terävästi, mutta Kanada-puolustus peittää. Jatkotilanteesta Kanada sutii kiekon katsomoon, mutta tuomaristo ei vihellä jäähyä.

30.33: JÄÄHY! Beauvillier lähtee toistamiseen tänään jäähylle ja Leijonat pääsee hakemaan maalia ylivoimalla.

29. min: Kanada on jälleen täysilukuinen. Ylivoima ei tuottanut lisäosumia Leijonille.

28. min: Granlund tarjoilee komean poikittaissyötön Teräväiselle, mutta Kuemper selvittää tilanteen.

26.29: JÄÄHY! Leijonat pääsee taas ylivoimalle. Tyson Jost jäähyaitioon kampituksesta.

5. min: Leijonat on täysilukuinen. Jälleen hienoa alivoimapelaamista Suomelta.

5. min: Ekblad tulittaa siniviivalta, mutta Säteri torjuu varmasti.

4. min: Connor McDavidillä on jo täysin tyhjä maali edessään, mutta Miro Heiskanen saa mailansa kanunkin laukauksen väliin viime hetkellä ja kiekko kimpoaa katsomoon.

03.17: JÄÄHY! Kanada pääsee hakemaan kavennusosumaa ylivoimalla, kun Sakari Manninen ottaa koukkaamisjäähyn.

3. min: Kanada saa pitkän hyökkäyksen Suomen alueelle, mutta Suomi kestää ilman takaiskuja.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Ensimmäinen erä on ohi. Huikea erä Suomelta. Leijonat johtaa 3-1, kun avauserä on taputeltu.

19. min: Teuvo Teräväinen lähettää matalan laukauksen kohti maalia, johon Markus Nutivaara saa mailansa väliin. Darcy Kuemper selvittää.

17.58: JÄÄHY! Marko Anttila ja Darnell Nurse lähtevät kumpikin istunnolle. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

17. min: Suomi jatkaa hurjaa painettaan ja lisämaali on lähellä. Vastahyökkäyksestä Connor McDavid näyttää huimaa luistelunopeuttaan ja spurttaa Miro Heiskasen ohi, mutta Harri Säteri torjuu.

16.35: MAALI! SUOMI 3-1! McElhinney kompuroi maalillaan ja Mikko Rantanen lisää Leijonien johtoa maalin kulmalta. Kanada vaihtaa maalivahtia. Darcy Kuemper luistelee Curtis McElhinneyn tilalle tolppien väliin.

15.39: JÄÄHY! Leijonat pääsee jälleen ylivoimalle, kun Anthony Beauvillier saa kaksi minuuttia.

13.48: MAALI! SUOMI 2-1! Janne Pesonen ohjaa Markus Nutivaaran laukauksen ylivoimalla reppuun. Eeli Tolvaselle myös syöttöpiste johto-osumaan.

13. min: Leijonien ykkösylivoima saa hyvän pyörityksen aikaiseksi, mutta lisäosumia ei vielä nähdä.

11.58: JÄÄHY! Leijonat pääsee toistamiseen ylivoimalle. Josh Baileyn vuoro lähteä istunnolle.

10.55: MAALI! Kanada 1-1! Jean Gabriel Pageun laukaus vaihtaa Janne Pesosesta suuntaa ja painuu maaliin. Nopea kuittaus Kanadalta.

08.50: MAALI! SUOMI 1-0! Mikko Rantanen toimittaa kiekkoa maalin eteen ja kiekko kimpoaa Brayden Schennin lavasta verkkoon.

8. min: Suomi riistää kiekon hyvällä karvauksella Kanadan alueella. McElhinney sulkee Sebastian Ahon laukauksen.

6. min: Pokan vuoro laukoa kohti maalia. McElhinney torjuu vain vaivoin. Joukkueet täysilukuiset.

6. min: Nutivaara pommittaa tulisesti ja kiekko pyörii hetken vaarallisesti Kanadan maalin edessä, mutta kiekko ei löydä tietään maaliin.

5. min: Suomi aloittaa ylivoimansa viidellä hyökkääjällä. Jäällä ovat Aho, Granlund, Rantanen, Teräväinen ja Savinainen.

04.26: JÄÄHY! Leijonat pääsee ylivoimalle. Joel Edmundson jäähylle kiinnipitämisestä.

4. min: Connor McDavid pääsee tuikkaamaan kiekkoa maalin edessä, mutta Harri Säteri sulkee kiekon itselleen.

3. min: Suomi selvittää alivoiman mallikkaasti. Kanada sai pienen pyörityksen aikaan, mutta vaarallisimmilta maalipaikoilta vältyttiin.

00.52: JÄÄHY! Markus Nutivaara sutii kiekon yli reunuksen ja Leijonat joutuu alivoimalle välittömästi.

Suomalaiset fanit aloittavat ottelun äänekkäillä kannustushuudoilla. Tunnelmaa riittää siis.

Ottelu on käynnissä!

Kello 21.13: Herningiin on saapunut todella paljon suomalaisfaneja kannustamaan Leijonia. Halli on muutenkin lähes ääriään myöten täynnä.

Kello 21.12: Joukkueet saapuvat illan näyttämölle.

Kello: 21.10: H-hetki lähestyy. Enää viisi minuuttia ottelun alkuun.

Kello 21.08: Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki painottaa, että Suomi on tänään aloitteellisempi joukkue kaukalossa.

Kello 21.05: Marc-Edouard Vlasic pelaa ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa. Puolustaja liittyi Kanadan miehistöön San Jose Sharksin pudottua NHL:n pudotuspeleistä.

Kello 21.00: Eeli Tolvanen odottaa innolla pääsyä MM-kaukaloon.

Kello 20.58: Kanadan maalilla torjuu tänään Curtis McElhinney. Hän on torjunut kolmessa Kanadan MM-ottelussa kovalla torjuntaprosentilla.

Kello 20.40: Kanadan paras pistemies on Connor McDavid, joka on neljässä ottelussa iskenyt 4+6=10 pistettä. Leijonien pistekuningas on Sebastian Aho, joka johtaa koko turnauksen pistepörssiä 5+7=12 pisteellä.

Kello 20.25: Teuvo Teräväinen on jo nollannut edellisen Tanska-tappion. "Olin itse osana hölmöilyä, mutta onneksi se on vaan yksi peli ja nyt pääsemme taas jatkamaan", Teräväinen toteaa.

Kello 20.15: Leijonien maalilla aloittaa tänään Harri Säteri. Eeli Tolvanen ottaa paikkansa kolmosketjussa Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan viereltä. Tanska-ottelussa pelannut Antti Suomela putoaa Tolvasen tulon myötä kokoonpanon ulkopuolelle.