Leijonien MM-turnaukselle katkera päätös Sveitsin käsittelyssä – näin kohtalokas puolivälieräottelu eteni

Suomen taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi katkerasti, kun se hävisi Sveitsille 2-3. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi avasi maalihanat avauserässä, mutta Sveitsin hurja toinen erä käänsi ottelun sveitsiläisille.

Suomi-Sveitsi tilanneseuranta:

3. erä

60.00: Ottelu päättyy Sveitsin 3-2-voittoon. Leijonien turnaus päättyy katkerasti puolivälieriin.

59.48: Mikael Granlund kääntää maalin kulmalta kohti maalia, mutta Genoni torjuu. 12 sekuntia ottelua jäljellä.

59.32: Simon Moser yrittää laittaa kiekkoa tyhjiin, mutta ohi menee. Pitkän kiekon jälkeen aloitus Sveitsin alueelle. Suomi ottaa samalla aikalisän.

59. min: Harri Säteri poistuu maalilta ja Suomi hakee tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

58. min: Suomi ei pääse millään Sveitsin alueelle. Kaksi minuuttia jäljellä.

55. min: Ville Pokka menettää kiekon vaarallisesti keskialueella ja Noah Rod pääsee nokikkain Säterin kanssa. Säteri selvittää tilanteen hienosti.

53. min: Teuvo Teräväinen tarjoilee mahtavan syötön Ville Pokalle, mutta puolustaja ei pysty laittamaan kiekkoa verkkoon.

52. min: Pekka Jormakka luistelee kovalla vauhdilla Sveitsin alueelle, mutta suomalaisen nostoyritys nousee vain hieman yli maalin.

51. min: Sveitsi on täysilukuinen.

49. min: Suomi saa jatkaa vielä ylivoimalla, sillä Foran jäähystä on vielä toinen kaksiminuuttinen jäljellä.

48.20: MAALI! SUOMI 2-3! Mikko Rantanen latoo kiekon verkkoon komean ylivoimakuvion päätteeksi. Syöttöpisteet Sebastian Aholle ja Veli-Matti Savinaiselle.

47.22: JÄÄHY! Michael Foran maila osuu Sebastian Ahoa kasvoihin. 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Leijonille oivallinen sauma aloittaa kunnollinen kiri.

47. min: Suomi on sekoittanut ketjukoostumuksiaan. Granlundin ja Rantasen kanssa hyökkää nyt Kasperi Kapanen.

44. min: Sveitsin hyökkääjä karkaa yksin läpi, mutta Harri Säteri selvittää tilanteen hienosti. Todella tärkeä torjunta.

44. min: Sebastian Aho tarjoilee komean syötön Veli-Matti Savinaiselle, mutta laukaus painuu ohi.

43. min: Marko Anttila yrittää nostaa maalin kulmalta kiekkoa verkkoon, mutta Leonardo Genoni torjuu tämän.

41. min: Suomi ei saa ylivoimaansa ollenkaan kuntoon ja Sveitsi on jälleen täysilukuinen.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40.00: Kaksi erää on takana. Sveitsi iski kolme maalia toisessa erässä ja johtaa ottelua nyt 3-1. Suomi pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Kevin Fialan jäähyä on 40 sekuntia jäljellä.

38.40: JÄÄHY! Leijonat pääsee ylivoimalle, kun Sveitsin Kevin Fiala kaataa Saku Mäenalasen väärin keinoin.

38. min: Ville Pokka pääsee laukomaan, mutta Leonardo Genoni torjuu ilman suuria ongelmia.

35. min: Marko Anttilalla on hieno paikka tuikata Genonin torjuma irtokiekko reppuun, mutta ohi menee.

35. min: Suomen peli on tällä hetkellä todella tukossa. Sveitsin Roman Josi purjehtii Suomen alueelle ja laukoo. Harri Säteri sulkee kiekon itselleen.

33:08: MAALI! SVEITSI 3-1! Gregory Hofmann laukoo Simon Moserin laukauksesta syntyneen irtokiekon verkkoon. Sveitsin kolmen maalin välillä hieman alle neljä minuuttia.

32.32: MAALI! SVEITSI 2-1! Joel Vermin ajaa Suomen maalille ja laukoo kiekon Harri Säterin jalkojen välistä reppuun.

31. min: Sveitsi on saanut hieman lisävirtaa tasoitusosumastaan ja saa painetta Suomen alueelle.

29.13: MAALI! SVEITSI 1-1! Enzo Corvi laukoo kiekon maalin edustalta  reppuun. Harri Säteri ja Juuso Riikola torjuivat kaksi ensimmäistä yritystä, mutta kolmatta Leijonat ei enää selvitä.

28. min: Sveitsi on täysilukuinen. Suomi ei saanut ylivoimapeliään kuntoon, eikä vaarallisia maalipaikkoja päässyt syntymään.

25.28: JÄÄHY! Leijonat pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Timo Meier rikkoo Miro Heiskasta jäähyn arvoisesti.

25. min: Veli-Matti Savinainen polkee hyökkäykseen ja laukoo yllättävästi kohti maalia. Genoni pystyy kuitenkin torjumaan.

24. min: Sveitsin Enzo Corvi laukoo tulisesti poikittaissyötöstä, mutta Harri Säteri ottaa komean hanskatorjunnan.

22. min: Harri Säteri torjuu kiekon kilvellä yläilmoihin, mutta ehtii poimia pelivälineen takaisin räpyläänsä ennen sveitsiläispelaajia.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Ensimmäinen erä päättyy. Suomi johtaa 1-0 Markus Nutivaaran osumalla.

19. min: Markus Nutivaara toimittaa pelivälineen maalille, mutta Janne Pesosen ohjuri torjutaan.

18. min: Sveitsin vuoro saada pienoinen pyöritys. Leijonat joutuu räiskäisemään pitkän kiekon. Aloitus Suomen alueelle.

16. min: Tommi Kivistö laukoo viivasta ja Pekka Jormakka on mailoineen välissä. Leonardo Genoni ehtii kuitenkin kiekon tielle.

14. min: Mikael Granlund riistää kiekon Sveitsin alueella, mutta laukaus epäonnistuu hieman ja Genoni torjuu helposti patjallaan.

12. min: Suomen nelosketju saa vuorostaan painetta Sveitsin alueelle, mutta Sveitsi selviää ilman takaiskuja.

10. min: Markus Nutivaara pääsee uudestaan laukomaan tulisesti, mutta kiekko pomppaa Leonardo Genonin olkapäästä katsomon puolelle.

07.01: MAALI! SUOMI 1-0! Markus Nutivaara täräyttää Miika Koiviston komeasta syötöstä kiekon verkkoon.

6. min: Sveitsi saa mainion pyörityksen Suomen alueelle. Vaarallisia maalipaikkoja ei kovasta painostuksesta huolimatta kuitenkaan nähdä.

4. min: Suomen ykkösketju järjestelee hienon maalipaikan. Mikko Rantanen levittää hienosti viivaan Miika Koivistolle, joka syöttää vielä Eeli Tolvaselle. Sveitsi-vahti Leonardo Genoni torjuu kuitenkin Tolvasen kudin.

1. min: Eeli Tolvanen pääsee heti kokeilemaan Sveitsi-vahti Leonardo Genonin torjuntavirettä, mutta Genoni torjuu kiekon ongelmitta.

Ottelu on käynnissä!

Kello 21.12 Joukkueet saapuvat jäälle. Kohta mennään!

Kello 21.10: Viisi minuuttia ja kiekko putoaa jäähän Herningissä.

Kello 21.00: Ottelun alkuun enää 15 minuuttia. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäen sanoo joukkueen olevan todella keskittynyt tärkeän puolivälieräottelun alla.

Kello 20.50: Mikael Granlund odottaa Sveitsi-ottelua innolla.

Kello 20.45: C Moren selostaja Antero Mertaranta ja asiantuntija Petteri Nokelainen kävivät läpi illan ottelun ennakkoasetelmia.

Kello 20.40: Suomi ja Sveitsi kohtasivat viime vuoden MM-kisojen lohkovaiheessa. Tuolloin Suomi oli parempi lukemin 3-2.

Kello 20.30: Sveitsin parhaat pistemiehet MM-turnauksessa ovat Enzo Corvi ja Nino Niederreiter. Molemmilla hyökkääjillä on kasassa tehot 3+4=7.

Kello 20.25: Sveitsi tuli oman alkulohkonsa neljänneksi. Se hävisi lohkovaiheessa Tshekille, Ruotsille ja Venäjälle.

Kello 20.15: Tervetuloa mukaan liveseurantaan. Leijonat kohtaa puolivälierässä Sveitsin. Kiekko tippuu jäähän noin tunnin kuluttua. Leijonien kokoonpanon näet alapuolelta.