Ruotsi kaatoi Leijonat toistamiseen – näin ottelu eteni

Leijonat kohtasi Ruotsin jääkiekon EHT-ottelussa Tukholmassa lauantaina. MTV Sport seurasi kamppailua hetki hetkeltä.

Leijonat kärsi torstaina karvaan 3-2-tappion Ruotsia vastaan Örebrossa. Suomen maaleista vastasivat Harri Pesonen ja Mika Niemi. Ainut muutos joukkueessa on pelaava maalivahti, kun Juha Metsola luistelee tolppien väliin.

60.00: Ruotsi voittaa 4-2.

58. min: Leijonat pelaa ilman maalivahtia. Kentällä viisi hyökkääjää ja yksi puolustaja.

56. min: Leijonat paineistaa Ruotsin päädyssä. Kaukalossa on kovaa kamppailua tällä hetkellä!

53. min: Ruotsi pelaa todella puolustavasti, eikä Suomi saa kovin hyviä tekopaikkoja aikaan.

47. min: Suomi selvittää alivoimansa. Nyt sitä kavennusta!

45. min: Aijai, Sebastian Aholle kahden minuutin jäähy korkeasta mailasta!

42. min: Suomen 3-4-kavennus on todella lähellä, mutta vielä joudutaan odottamaan.

41. min: Ruotsille rangaistus! Nyt uutta kavennusta välittömästi!

40.36 Ruotsi 4-2! Tre Kronor hyödyntää ylivoimansa erän alkuun. Tim Heedin kova tarkka laukaus uppoaa Metsolan maalin takaylänurkkaan.

Klo 18.09: Kolmas erä alkaa! Suomella reilu minuutti alivoimaa jäljellä.

Klo 17.54: Sebastian Aho Ylen ottelulähetyksessä avausmaalistaan A-maajoukkueessa: "Hyvä fiilis, hienoa että saatiin kavennettua 2-3:een. Ruotsi oli kovempi alussa, mutta me päästiin peliin mukaan ja uskon, että tänään noustaan tasoihin."

5+6

10min
8min

20. min: Toinen erä päättyy pieniin myllyihin Suomen maalin takana! Leijonat sai täysin uuden vaihteen päälle pelin puolivälin jälkeen. Nyt peukut pystyyn ja viimeisessä erässä tasoihin ja ohi!

19. min: Suomi joutuu alivoimalle ottelun päätösminuutilla.

34.25 LEIJONAT MAALI! Sebastian Aho ohjaa maalin edestä kiekon pömpeliin, ja Leijonat kaventaa jo 2-3:een! Syöttömerkinnät Mikko Kaltevalle ja Ilari Filppulalle.

34. min: Ruotsin Nicklas Danielsson jäähylle koukkaamisesta! Nyt lisää maaleja, Leijonat!

31.54 LEIJONAT MAALI! Suomi kaventaa 1-3:een, kun kiekko menee Joonas Nättisen vedon jälkeen ruotsalaispuolustajan luistimesta maaliin! Syöttömerkintä Ilari Filppulalle.

31. min: Sebastian Aho luo Leijonille koko toisen erän parhaan paikan, kun nuorukainen ensin taklaa ruotsalaispuolustajaa päädyssä, pelaa kiekon viivalle Mikko Mäenpäälle, ja yrittää vielä ohjata kiekon maaliin!

29. min: Leijonat pitkästä aikaa Ruotsin kenttäpäädyssä. Tekopaikat jäävät kuitenkin melko heikoiksi.

22. min: Ruotsi dominoi ja tekee jäällä aivan mitä lystää. Tre Kronor saa jatkuvasti vaarallisia tekopaikkoja aikaan.

21.25 Ruotsi 3-0! Huhhuh, kylmää vettä kaadetaan taas päällemme, rakas Suomen kansa! Patrik Zackrisson voittaa yhdellä yhtä vastaan tilanteessa Leijonat-puolustaja Tuukka Mäntylän, ja ruotsalaishyökkääjä viimeistelee komealla veivillä illan toisen maalinsa.

Klo 17.21: Toinen erä alkaa!

Klo 17.05: Leijonien Tomi Sallinen totesi Ylen ottelulähetyksessä: "Keskialueen pelaaminen oli todella sekavaa, josta vastustaja käänsi. Vaikeaa sanoa, miksi kiekollinen peli on niin vaikeeta. Tarvitaan rohkeutta enemmän."

5

6min
4min

Klo 17.04: Avauserä pelattu, Ruotsi johtaa 2-0.

19.59: Patrik Laine ampuu terävän laukauksen erän viimeisellä sekunnilla Ruotsin maalia kohti, mutta kiekko painuu suoraan Viktor Fasthin syliin.

19.29: Molemmat joukkueet saavat rangaistukset erän lopussa, kun Oskar Osala ja Joel Lundqvist komennetaan istunnoille estämisistä.

16.41 Ruotsi 2-0! Isäntäjoukkue siirtyy jo 2-0-johtoon, kun Patrik Zackrissonin millintarkka laukaus oikealta b-pisteeltä uppoaa näyttävästi Metsolan maalin etuylänurkkaan.

15. min: Tre Kronorin Jonas Junland on hyvässä tekopaikassa heti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, mutta Juha Metsola torjuu mainiosti!

12.29 Ruotsi 1-0! Tre Kronor punnertaa väkisin Leijonien maalille, ja Andreas Thuresson lapioi pelivälineen Juha Metsolan ohi. Suomen kakkosketju pakkaslukemille.

12. min: Leijonat sai muutaman hyvän paikan ylivoiman jälkeen, kun kakkosketjun kapellimestari Tomi Sallinen jakoi kiekkoa hyviin tekopaikkoihin. Muuten maalipaikkoja ei ole juurikaan ollut.

11. min: Sama meininki jatkuu, Leijonat tuskailee ylivoimansa kanssa. Ylivoimaa vielä 45 sekuntia jäljellä.

10. min: Ensimmäinen ylivoima jäi torsoksi, mutta Leijonille avautuu nopeasti uusi mahdollisuus, kun Tre Kronorin puolustaja Jonas Junland lähtee istunnolle koukkaamisesta. Joko nyt osuu tolppien väliin?

8. min: Leijonat pelaavat huolimattomasti ylivoimallaan, ja ensimmäisen minuutin aikana ei saada laukaustakaan Ruotsin maalia kohti.

7. min: Suomelle ylivoima! Ruotsin Andre Petersson komennetaan jäähylle koukkaamisesta. Nyt kiekkoa maaliin, Leijonat!

5. min: Juha Metsola pelaa vakuuttavasti maalillaan estäen Ruotsin yritykset ylivoimalla. Viimeisimpänä Metsola piti hienosti kulman kiinni, kun Tre Kronor hyökkäsi suoraviivaisesti maalia päin.

3. min: Ruotsille avautuu ottelun ensimmäinen ylivoimamahdollisuus, kun Leijonien Tuukka Mäntylä komennetaan istumaan kahden minuutin rangaistusta.

1. min: Leijonat aloittaa kovaa, kun kiekko pysyy lähes koko ensimmäisen minuutin Ruotsin päädyssä.

Klo 16.30: Ottelu on käynnissä, nyt mennään!

Klo 16.18: Kari Jalonen totesi Ylen tv-haastattelussa, että hän odottaa vielä enemmän Perttu Lindgrenin johtamalta ykkösketjulta. Kentällinen tehtaili Suomen avausmaalin torstaina, kun Harri Pesonen ampui kiekon maaliin suoraan Lindgrenin poikittaissyötöstä.

Klo 15.54: Päivän ottelussa nähdään suomalaisittain surullisenkuuluisa tuomaripari, kun viime keväänä kohauttaneet Roman Gofman ja Konstantin Olenin viheltävät Ruotsin ja Suomen välisen kamppailun. Lue tästä lisää.

Klo 15.53: Leijonien maalille luistelee tänään KHL:ssä pelaava Juha Metsola, mutta muuten kokoonpano on sama, kuin torstain ottelussa. Katso kokoonpanot tästä.

Klo 15.52: Tervetuloa liveseurantaan! Ottelu alkaa klo 16.30.