Leijonat komentoonsa ottava Antti Pennanen kuuli NHL:n ilouutisen toimittajan suusta – "Nyt niiden katsominen lisääntyy varmasti"

Jääkiekon NHL:n perjantaina tullut päätös osallistua vuosien 2026 ja 2030 olympiakisoihin oli iloinen yllätys A-maajoukkuetta kausina 2024–2026 luotsaavalle Ilveksen nykyiselle valmentajalle Antti Pennaselle.

– Kuulin tästä ensi kerran, kun äsken siitä sanoit. Erinomainen uutinen tietenkin, Pennanen sanoi perjantaina STT:lle.

Pennanen keskittyy vielä kevääseen saakka täysillä Ilvekseen. Toki tuleva A-maajoukkuepesti on ollut jo mielessä.

– Olen katsellut NHL:n pelejä, kun on ollut sopivasti aikaa. Nyt niiden katsominen lisääntyy varmasti, Pennanen sanoi.

NHL oli viimeksi mukana olympialaisissa Sotshissa 2014.

Vuoden 2026 olympialaisten kiekkoturnaus pelataan Milanossa 6.–22. helmikuuta 2026. Turnaus pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa. Vuonna 2030 pelataan Ranskassa.

Myös päätös pelata neljän maan huipputurnaus helmikuussa 2025 eikä ennen kautta 2024–2025, kuten tähän saakka oli spekuloitu, oli mieluisa.

– Saamme varmasti kovempitasoisen turnauksen keskellä kautta kuin mitä olisi ollut laita ennen kautta. Hieno uutinen sekin, Pennanen sanoi.

Kanadan, Yhdysvaltojen, Ruotsin ja Suomen maajoukkueiden turnaus korvaa ensi kaudella NHL:n tähdistöviikonlopun. Päätöstä voi pitää yllätyksenä, tähdistöviikonloppu on aina ollut NHL:lle tärkeä markkinointitapahtuma. Tämän kauden tähdistöviikonloppu järjestetään Torontossa tänä viikonloppuna.

Myös Jukka Jalonen mielissään

Kevään 2023 MM-kisojen jälkeen maajoukkueuransa lopettanut ikoninen Leijona-pelaaja Marko Anttila juhli perjantaina nykyisen joukkueensa Kärppien jatkoajalla Ilveksestä ottamaa 4–3-vierasvoittoa.

Houkutteleeko NHL:n päätös muuttaa mielipidettä lopettamisesta?

– Voi olla, että pelaan vielä ensi kaudella, sopimusta ei ole. Mutta vaikka pelaisinkin, kyllä A-maajoukkue on nuorempien miesten vastuulla varmuudella, Anttila sanoi.

Myös ottelua MTV:lle kommentoinut maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen oli luonnollisesti tyytyväinen päätökseen.

– Kymmenisen vuottahan tätä päätöstä jo odotettiin. Loistava juttu ja myös se, että neljän maan huipputurnaus pelataan helmikuussa 2025. Pelaajat ovat keskellä kautta parhaassa vireessään, Jalonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat