Sysimusta toinen erä maksoi kovaa hintaa Leijonille – näin Tshekki-ottelu eteni

Suomi kohtaa Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksessa lauantaina Tshekin. MTV Urheilu seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Seuranta, Suomi-Tshekki

3. erä:

60.00: Päätössummeri soi. Tshekille 3-1-voitto. Pahat virheet Suomen kohtalona. Leijonien turnaus päättyy sunnuntaina Ruotsi-otteluun.

59. min: Leijonat vyöryttää hyökkäyksiä Tshekin päätyyn.

57. min: Tshekki selvittää Suomen pitkän ylivoiman. Suomella maali tyhjänä.

55. min: Suomelta aikalisä.

53. min: Suomen ylivoima ei meinaa kunnolla käynnistyä. Laukaukset puuttuvat.

51.48 JÄÄHY! Hakulinen jää makaamaan jäähän, kun Kovar täräyttää kovan poikittaisen mailan selkään. Kovar lentää pihalle. 5+20-minuuttia, syy poikittainen maila.

50. min: Suomelle loistopaikka kavennuksen jälkeen. Tyrväinen pelaa tontin Salliselle, jonka viimeistely ei kuitenkaan onnistu Tshekki-vahti Willin nokan edestä.

48.00 MAALI! Suomelle ylivoimaosuma. Kärppä-hyökkääjä Leskinen pelaa näyttävästi kiekon maalille, jonne on noussut puolustaja Pokka. Kiekko ylänurkkaan. Tshekin johto nyt 3-1.

46.02 JÄÄHY! Horakille jäähyhattutemppu. Illan kolmas kakkonen.

45.12 MAALI! Ja nyt helähtää. Tshekki 3-0. Sekac ohjaa Kundratekin laukauksen sisään. Tshekiltä loistava ylivoima.

45. min: Tshekiltä vaaaaarallinen ylivoima. Pelicans-hyökkääjä Zohorna ja kumppanit juonivat tekopaikkoja.

43.27 JÄÄHY! Suomelle typerä jäähy. Ruohomaa menettää kiekon ja kampittaa perään Tshekki-pelaajan.

42. min: Tirroselta loistotorjunta, kun Zohornan veljekset juonivat tekopaikan.

Kello 14.35: Kolmas erä käyntiin. Eronen palannut vaihtopenkille, eli IFK-puolustaja on pelikunnossa.

--------------------------------------------------------------

Kello 14.25: Leijonat vahvistuu Eemeli Suomella, joka pelaa sunnuntaina Ruotsia vastaan.

2. erä:

40.00: Kaksi erää pelattu. Suomelle karuja virheitä, joista Tshekki kuittasi. Ylipäätänsä Tshekin erä. Suomella ylivoima tökkii ja nyt myös viidellä viittä vastaan -pelaaminen.

40. min: Suomi selvittää Tshekin minuutin mittaisen ylivoiman. Tirroselta muun muassa yksi iso torjunta. Eronen poistuu samalla pukukoppiin.

37.21 JÄÄHY! Tasavaataja luvassa. Eronen kampittaa, mutta loukkaantuu samalla. Ojamäki sijaiskärsijäksi.

36.21 JÄÄHY! Horakilta taas typerä jäähy. Kaataa HIFK-hyökkääjä Tyrväisen. Kaksi minuuttia kiinnipitämisestä. Suomelle lisää ylivoimaa.

36. min: Tshekki täysilukuinen. Hieman parempaa ylivoimaa, mutta samalla Suomen ylivoima on -1 tässä turnauksessa.

35. min: Suomen ylivoimalla Kärppä-hyökkääjä Leskinen luo useita hyviä tekopaikkoja. Tshekin maalilla Will venyy huipputorjuntoihin.

33.59 MAALI! Tshekki 2-0. Kaski kaatuu kohtalokkaasti hyökkäyssiniviivalla ja Tshekille kahdella yhtä vastaan -hyökkäys. Pelicans-hyökkääjä Zohorna tällää kiekon sisään takakulmalta. Syöttöpiste velipoika Tomas Zohornalle.

33.49 JÄÄHY! Tshekiltä tyhmä jäähy, kun Horak koukkii syvällä hyökkäysalueella Leijonien puolustajaa Pokkaa. Jäähyn syy lopulta kiinnipitäminen.

32. min: Tshekille lisää hyviä paikkoja maalin jälkeen. Tirrosen maalilla riittää hälinää.

30. min: Leijonien puolelta kysellään haaston perään, mutta sellaista ei Suomelle anneta. Tilanne haiskahti paitsiolta. Tshekin 1-0-johto pysyy taululla.

29.56 MAALI! Tshekki 1-0. Junttilalta karmea kiekonmenetys hyökkäyssiniviivan kohdalla. Tshekille kahdella nollaa vastaan -hyökkäys ja siellä on. Holik ja Sekac kiekottelevat ja Holik lyö kiekon verkkoon.

30. min: Tshekin hallinta jatkuu. Suomi ei saa hyökkäyspeliä käyntiin.

28. min: Suomi selvittää Tshekin ylivoiman. Vahvaa pyöritystä, mutta kudit vähissä. 0-0 taululla.

25.47 JÄÄHY! Tshekille ylivoimaa, HIFK-sentteri Tyrväiselle kaksi minuuttia mailasta kiinnipitämisestä.

24. min: Tshekin prässi puree. Suomen puolustajilta jatkuvasti kiekonmenetyksiä.

22. min: Tshekiltä terävä alku toiseen erään. Liigahyökkääjien Zohornan ja Koblizekin kolmosketju lyö painetta Suomen päädyssä.

Kello 13.46: Toinen erä käyntiin lukemista 0-0.

1. erä:

20.00: Vahva alku Suomelta, sen jälkeen Tshekki sai hetkeksi otetta. Avauserä päättyy kuitenkin maalittomiin lukemiin.

20. min: Kärppä-hyökkääjä Leskisen karvauksen jälkeen Nuorten Leijonien maailmanmestari Laaksonen pääsee tykittämään. Ei kuitenkaan maalia erän loppuun.

18. min: A-maajoukkuedebyyttiä pelaava Mustonen onnistuu rikkomaan Tshekin träpin, tästä nopeasti huippupaikka puolustaja Pokalle. Tshekin maalilla Will kestää.

18. min: Suomen hyökkäykset pysähtyvät nyt Tshekin träppiin. Ja Tshekki kääntää nopeasti vastaan.

16. min: Tshekin sentterillä Horakilla pari paikkaa Tirrosen nokan edestä. Nopea kääntö ja Tshekki näyttää vaarallisuuttaan vastahyökkäyksestä. Tilanne edelleen kuitenkin 0-0.

14. min: Suomi täysilukuinen. Tshekki ei saanut laukauksen laukausta aikaiseksi ylivoimallaan.

10.53 JÄÄHY! Tshekille ylivoimaa. Leijonien nelosketjun sentterille Björniselle kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

11. min: Avauserä puolessa välissä. Vauhtia riittää. Tshekki saanut otetta Suomen vahvan alun jälkeen.

10 min: Tshekin vaarallinen ykkösketju, Gulas-Kovar-Sekac luo painetta Suomen päätyyn. Leijonien maalilla Tirronen ensimmäisiä kertoja torjuntapuuhissa.

8. min: Leijonien nelosketjun hyökkääjä Sallinen pääsee läpiajoon. Tshekin maalivahti Will venyy kuitenkin Sallisen rysty-yrityksen eteen.

6. min: Peli Tshekin päädyssä. Suomi luo paikkoja ykköspakkiparin Lehtonen-Kaski toimitusten kautta.

4. min: Tshekki täysilukuinen. Suomelle pari paikkaa ylivoimalla viivakutien kautta.

01.26 JÄÄHY! Suomelle ottelun alkuun ylivoimaa, kun Pelicans-hyökkääjä Hynek Zohorna koukkaa Leijonien puolustajaa Leskistä. Ruohomaan johtama ylivoimaketju kentälle.

Kello 13.00: Kiekko jäässä. Suomen ja Tshekin ottelu käynnissä.

---------------------------------------------------------

Kello 12.55: Joukkueet jäällä. Suomi tänään valkoisissa paidoissa, Tshekki punaisissa. Pelipaikkana Tukholma ja Hovet.

Kello 12.53: "Hyökkäämisen rakenne oli vähän vaatimaton. Yhdessä pelaaminen, kaverin auttaminen, ylipäätänsä hyökkäyspelaaminen on se, missä haetaan kehitysaskeleita", Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Ylelle lähtökohdista.

Kello 12.43: Leijonien torstain esitys Venäjää vastaan suorastaan hämmensi MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijaa Petteri Sihvosta.

Kello 12.40: Lauantaina Suomea vastaan Tshekin riveissä nähdään myös Liigasta tuttu Radek Koblizek, joka tekee A-maajoukkuedebyyttinsä. Kärppiä edustava Koblizek on merkattu Tshekin kolmosketjuun Tomas Zohornan ja Hynek Zohornan vierelle.