Leijonien hyökkääjää taklattiin suoraan päähän – Jukka Jalonen: "Yritimme sanoa tuomareille – eivät uskoneet"

Leijonat avasi Ruotsin EHT-turnauksen tappiolla, kun torstain ottelussa Venäjä oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Ottelussa nähtiin myös yksi kuohuttanut tilanne, kun Leijonien debytanttihyökkääjää Hannes Björnistä taklattiin päähän.

Kyseinen tapaus osui ensimmäisen erän loppuvaiheille. Ennen taklausta Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen aikaili kiekon kanssa ja pelasi sen Björniselle niin, että Pelicans-pelaaja joutui ”miinaan”. Venäjän puolustaja Rushan Rafikov tuli vauhdilla vastaan ja hänen taklaus osui Björnistä päähän.

Tilanteesta tuomittiin vain kaksi minuuttia ryntäyksestä.

– Yritimme kovasti sanoa tuomareille, että se osui päähän. Eivät uskoneet, Jalonen sanoi tilanteesta MTV Urheilulle.

– Ja kyllähän se osui ihan selvästi – ei kahta sanaa, Leijona-luotsi lisäsi.

Jalosen mukaan Björninen selvisi tilanteessa säikähdyksellä.

– Onneksi ei tullut loukkaantumista, Jalonen huokaisi.

Hyvää, huonoa ja parannettavaa

Leijonien pelin pystyi niputtamaan alivoiman ja ylivoiman kautta.

Alivoima: hyvää.

Antti Pennanen (apuvalmentaja) teki pelaajien kanssa kovasti duunia. Katsoimme vähän videoita Venäjän aiemmista peleistä ja hän antoi hyviä ohjeita pelaajille. Toki, siellä taustalla oli hyvä maalivahtipeli, Jalonen näki.

Sen sijaan toinen erikoistilannepuoli, eli ylivoima, ei säväyttänyt. Jalosen mukaan turnauksen nopea valmistautumisjakso näkyi.

– Ylivoima oli ehkä se meidän heikoin osa-alue. Se ei vain toiminut.

– Se on aina haaste, kun turnaus aloitetaan uusilla äijillä, eikä sitä ehditä hirveästi harjoitella. Ei vain sitten löydetty yhteistä säveltä siinä, Jalonen mietti.

Kokonaisuutta analysoidessa Jalonen myönsi, että Leijonilla jäi ”parannettavan varaa” lauantain Tshekki- ja sunnuntain Ruotsi-otteluihin.

– Olihan siellä paljon hyviä elementtejä. Taistelimme ja tulimme lopussa ilman maalivahtia tasoihin. Ja mun mielestä vielä ihan ansaitusti.

– Olihan siellä tietenkin vähän sämpläämistä ja hätäilyä kiekon kanssa tietyissä tilanteissa. Ei nyt roiskimiseksi voi sanoa, mutta vähän rohkeampaa peliä olisi kaivattu. Ja varmaan pystytään toteuttamaan sitä tuossa viikonlopun aikana.

– Aina on parantamisen varaa, mutta tämä oli silti ihan hyvä startti uudelta joukkueelta, Jalonen niputti.

Lue myös:

    Uusimmat