Lehtolapsia, alkoholismia, kiusaamista… Tällaisia salaisuuksia suomalaisperheissä piilotellaan!

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, millaisia luurankoja heidän perheensä kaapista löytyy. Muun muassa tällaisia tarinoita seinien sisälle kätkeytyy.

Isän salattu lapsi

Saimme muutama vuosi sitten tietää, että mieheni isällä on ollut salasuhde toiseen naiseen. Tuosta suhteesta syntyi nyt jo kohta 60-vuotias tytär.

Tytär selvitti asian ja oikean isänsä itse. Hän oli jo nuoresta saakka ihmetellyt, miksei ole sisarustensa näköinen vaan iholtaan hieman tummempi. Aikuisiällä hän löysi äitinsä kätköstä kaikkien sisarpuolten hääkuvat. Totuus aukeni sen jälkeen.

Mieheni 92-vuotias äiti elää yhä ja kärsii muistisairaudesta: hänelle on turha kertoa asiasta.

Mieheni on myös sitä mieltä, että koska siskopuoli ei ole ollut mukana elämässämme aikaisemminkaan, suhdetta on turha alkaa verestämään. Asiasta ei ole puhuttu sen koommin.

Oma poika hylkäsi

Olen kolmen pojan äiti. Vanhin heistä on hylännyt minut täydellisesti: hän ei halua tavata eikä päästää minua kotiinsa. Myöskään hänen poikansa, lapsenlapseni, ei halua olla kanssani missään tekemisissä.

En tiedä syytä pojan käytökselle – miniä tietää, muttei suostu kertomaan. Välit kahden muun pojan kanssa ovat hyvät. He yrittivät puhua puolestani, mutta saivat kylmää vettä niskaan.

Tämä asia on lähes sairastuttanut minut, ja keväällä podin masennusta. Tuntuu kohtuuttomalta menettää poikansa tällä tavoin.

Välit poikki siskon kanssa

Perheessämme on sisarusten kesken kateutta ja riitaa. Kun isä kuoli, minulla menivät välit poikki kokonaan yhteen siskoista.

En ole kertonut tuosta riidasta kuin yhdelle sisarelleni. Äitini luulee, että mieheni ei tule juttuun siskoni kanssa.

Tämä asia on alkanut vaikuttaa muihinkin sukulaissuhteisiini: miehen siskot ovat muuttuneet ilkeämmiksi ja kylmemmiksi minua kohtaan. Epäilen, että se johtuu heidän läheisistä suhteistaan siskooni: hän on varmasti kertonut oman näkemyksensä asioista.

Vanhemmat romuttivat itsetunnon

Kun olin lapsi, mietin usein, että meidän perhemme on jotenkin outo.

Isäni nautti, kun sai nolata ja nöyryyttää meitä lapsia julkisesti. Hän haukkui tyhmäksi ja idiootiksi, kiristi, antoi selkäsaunoja ja saattoi hermostua aivan olemattomista asioista. Opin lukemaan isää ja käyttäytymään hänen mielialanvaihtelujensa mukaisesti.

Äitini puolestaan pyrki hallitsemaan ja kontrolloimaan tekemisiäni vielä teini-iän jälkeenkin niin paljon, etten olisi saanut poistua kotoa viikonloppuiltaisin. Siihen en sentään suostunut.

Minut kasvatettiin henkisellä väkivallalla. Minusta kasvoi mielistelijä, uhrautuja, kiva, kiltti ja etenkin isäni silmissä näkymätön.

Nain miehen, jolla oli alkoholiongelma jo tavatessamme. Ajattelin, että jos oikein rakastan ja olen miellyttävä, hän lopettaa juomisen.

Aloin lukea mieheni käytöstä samoin kuin isäni käytöstä lapsena. Aloin hallita ja kontrolloida hänen juomistaan samoin kuin äiti yritti hallita minua. Käytin jopa samoja sanoja ja kiristystekniikoita kuin äitini!

Mieheni meni hoitoon vasta, kun alkoholinkäyttö riistäytyi täysin käsistä.

Poika joi elämän pilalle, siskolta otettiin lapsi

Poikani on alkoholisti. Vaikka kaikki varmaan tietävät totuuden, se on niin kova pala, että siitä vaietaan.

Hän on yrittänyt itsemurhaa vaikka kuinka monesti. Olen ainoa, joka siitä tietää.

Poika on myös menettänyt asuntonsa useampaan kertaan. Siitä tietää myös hänen siskonsa.

Toinenkin salaisuus meiltä löytyy: siskoni poika on otettu huostaan. Mikä iso häpeä! Suurin osa tietää, mutta ei puhu.

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja