Lehtiväite: Prinssi Philip halusi haastaa The Crownin tekijät oikeuteen

Prinssi Philip oli lähteiden mukaan varsin harmistunut eräästä juonikuviosta, joka esitettiin The Crown -sarjassa.

Lähteet kertovat, että prinssi Philip oli niin tyytymätön rooliinsa The Crown -sarjassa, että hän halusi haastaa tekijät oikeuteen.

The Sunday Timesin mukaan  juonikuvio Philipin siskon, prinsessa Cecilien, kuolemasta herätti Philipin vihan. Hän meni niin pitkälle, että kysyi kuninkaallista perhettä 1930-luvulta lähtien auttaneelta Farrer & Co -asianajotoimistolta, miten edetä.

– Hän oli hyvin järkyttynyt tavasta, jolla hänet esitettiin. Hän oli ihminen. Hän voi loukkaantua, kuten kuka tahansa, kuninkaallinen historioitsija ja kirjailija Hugo Vickers kertoi.

Mielipahaa aiheuttanut juonikuvio esitettiin The Crown -sarjan toisen kauden toiseksi viimeisessä jaksossa, joka julkaistiin vuonna 2017. Sarjassa silloin 16-vuotias Philip joutui vaikeuksiin sisäoppilaitoksessa, eikä voinut viettää lomaansa Saksassa Cecilien kanssa, joka odotti neljättä lastaan. Jaksossa Cecilie selitti Philipille, että Philipin kouluongelmat saivat hänet lentämään Lontooseen. Sen jälkeen hänen hahmonsa kuoli lento-onnettomuudessa.

Sisarusten isä, Kreikan ja Tanskan prinssi Andreas, sanoi jaksossa olevansa yllättynyt, kun Philip uskalsi tulla siskonsa hautajaisiin.

– Ilman Philipiä ja hänen kurittomuuttaan Cecilie ei olisi koskaan lähtenyt siihen lentoon. Se on totta, eikö niin? Sinä olet syy siihen, miksi olemme kaikki täällä hautaamassa suosikkilastani. Viekää hänet pois täältä, Andrew sanoi jaksossa.

Todellisuudessa Philipillä ei ollut mitään tekemistä siskonsa kuoleman kanssa, ja he olivat hyvin läheisiä. Lähteiden mukaan prinssi Philip olisi ollut hyvin harmissaan tavasta, jolla hänet esitettiin The Crown -sarjassa siskonsa kuolemaan liittyen.

Oikeassa elämässä Cecilie kuoli marraskuussa 1937 lento-onnettomuudessa miehensä ja heidän kahden pienen poikansa kanssa. Koneessa oli yhteensä 11 matkustajaa, joista kukaan ei selvinnyt. Cecilie ilmeisesti myös synnytti lennon aikana, sillä koneen raunioista löytyi vastasyntynyt lapsi. Ceciliellä ja hänen miehellään oli myös tytär, mutta hän ei ollut turmakoneessa.

Philip menehtyi 99-vuotiaana 9. huhtikuuta 2021. Hän oli kuningatar Elisabetin kanssa naimisissa yli 70 vuotta, ja heillä on neljä lasta: kuningas Charles, prinsessa Anneprinssi Andrew ja prinssi Edward.

Edesmenneen kuningatar Elisabetin on sanottu jopa pitäneen ainakin The Crownin kahdesta ensimmäisestä kaudesta. Philipin ja Elisabetin lapsenlapsi prinssi William puolestaan toivoi, ettei hänen äitinsäprinsessa Dianan kohuttua Panorama-haastattelua käytettäisi osana sarjaa. Tämän pyynnön sarjan tekijät jättivät kuitenkin huomiotta, ja uudella kaudella nähdään kohtaus näyteltynä.

Lisäksi kuninkaalliskirjailija Tina Brownin mukaan brittihovin kuninkaallinen perhe on käyttänyt enemmänkin vaikutusvaltaansa hankaloittaakseen The Crownin kuvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat