Mainos

Lehti: Trumpin hallinto kieltää sanoja viranomaisilta – listalla sikiö, transsukupuolinen ja tiedepohjainen

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on antanut maan sosiaali- ja terveysministeriölle ohjeet sanoista, joita tulee välttää virallisissa dokumenteissa, kun ensi vuoden budjettia valmistellaan. Asiasta kertoo Washington Post.

Yhdelle ministeriön alaisista virastoista annettiin lehden mukaan seitsemän sanan lista kielletyistä sanoista. Listalla olivat haavoittuva, monimuotoisuus, transsukupuolinen, sikiö, tiedepohjainen, todistepohjainen sekä oikeutus. Oikeutus (entitlement) viittaa hallinnon velvoitteeseen tehdä lakiin perustuvia maksusuoritteita yksityishenkilöille, yrityksille tai organisaatioille, jotka sopivat lain kriteeteihin. Tällaisia ovat esimerkiksi sosiaalituet.

Edellisen presidentin Barack Obaman terveydenhuoltouudistusta ohjeistetaan kutsumaan sen kansanomaiselle Obamacare-nimellä virallisen Affordable Care Act -nimen sijaan. Affordable Care Act tarkoittaa suomennettuna lakia edullisesta hoidosta. Trumpin yksi vaalilupauksista oli lain kumoaminen.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä kiistetään Washington Postin haltuunsa saaman listan olemassaolo.

– Väite siitä, että ministeriöllä on "kiellettyjen sanojen" lista on täydellinen väärinymmärrys keskusteluista, jotka liittyvät budjetin muodostusprosessiin, sanoo ministeriön edustaja Matt Lloyd.

– Ministeriö jatkaa parhaan mahdollisen tieteellisen todistusaineiston käyttämistä parantaakseen amerikkalaisten terveyttä.

Washington Postin mukaan hallinnon asiakirjoissa puhutaan nyt myös seksuaalikasvatuksesta seksuaaliriskien välttämisenä. Lehden mukaan se ei ole saanut hallinnolta selityksiä kielimuutoksille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.