Mainos

Lehti: Sotarikollisten nimet serbien tiedossa

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen (ICTY) laatima salainen luettelo sotarikoksista epäillyistä on suurelta osin Bosnian serbien tiedossa, kertoi hollantilainen Volkskrant-lehti tänään.

Lehden mukaan tuomioistuimessa useasti asioinut Bosnian serbiviranomainen on kertonut luettelon sisältöä eteenpäin. Näin esimerkiksi viime viikolla Itävallassa pidätetty Bosnian serbiarmeijan komentaja Momir Talic tiesi jo ennen pidätystään olevansa epäiltyjen listalla.

Syylliseksi epäiltyjen luettelo on pidetty tarkoituksella salassa pidätyksien helpottamiseksi. Volkskrant lainaa erästä Talicin avustajaa, joka oli saanut serbiviranomaisilta varoituksen piileskellä, koska hänen nimensä on tuomioistuimen luettelossa. Samainen virkailija oli huomauttanut, ettei kenraali Talic ollut ottanut hänelle annettua varoitusta vakavasti. Talic luuli, että hänen asemansa armeijassa teki hänestä koskemattoman, avustaja kertoi lehdelle.

Sotarikostuomioistuimen edustaja Paul Ridley ei halunnut suoraan kommentoida hollantilaislehden uutista. Hän kuitenkin muistutti, että tietoja voidaan antaa myös Bosnian serbiviranomaisille, jos nämä ovat valmiita yhteistyöhön.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.