Lehti: Maajoukkuehyökkääjä jättää SM-liigan – kokee uuden tilanteen

Jukurit tekee 1-0 maalin 1:18
Jukurien Ondrej Kovarcik rokotti puolivälieräottelussa Kärppien Victor Berglundin karmivasta virheestä.

Tshekkiläishyökkääjä Ondrej Kovarcik siirtyy Mikkelin Jukureista Tshekin jääkiekkoliigassa pelaavaan Motor Ceske Budejoviceen, Blesk-lehti kertoo tietojensa pohjalta.

Ceske Budejovice sijoittui tällä kaudella Tshekin liigan runkosarjassa kuudenneksi ja putosi puolivälierissä HC Ocelari Trineciä vastaan otteluvoitoin 3–4.

Tshekkiläinen Blesk uutisoi Ondrej Kovarcikin olevan Ceske Budejovicelle "houkutteleva vahvistus". Se luonnehtii siirron olevan mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan Ondrej, 28, lähtee eri suuntaan kuin pikkuveljensä Michal Kovarcik, 27.

Blesk raportoi, että kulissien takana puhutaan, että eri teille päätyminen oli molempien Kovarcikien toiveena uudenlaisen impulssin saamiseksi.

– Jos se ei toimi, he palaavat aikanaan taas tekemään töitä yhdessä, Blesk kirjoittaa.

Ensimmäiset maajoukkuepelit tällä kaudella

Kovarcikit kiekkoilivat Jukureissa yhdessä kaksi kautta. Michal Kovarcik on siirtymässä Iltalehden tietojen mukaan Oulun Kärppiin – seuraan, joka pudotti juuri runkosarjaviitosen Jukurit SM-liigan puolivälierissä voitoin 4–2.

Ondrej Kovarcik oli kuluvalla kaudella veljensä perässä Jukurien neljänneksi paras pistemies SM-liigan runkosarjassa. 57 runkosarjapeliä toivat Ondrej Kovarcikin plakkariin 15+26=41 tehopinnaa. Kuuden pudotuspelimatsin saldona oli puolestaan 1+1=2.

Michal Kovarcik oli pelannut Tshekin maajoukkueessa jo aiempina kausina, mutta Ondrej Kovarcik on päässyt tällä kaudella miesten maajoukkuepelien makuun. Hän on pelannut yhdeksän EHT-maaottelua pistein 1+2=3.

Kovarcikit ovat voittaneet Ocelari Trinecissä kolme Tshekin mestaruutta (2018–19, 2020–21 ja 2021–22).

Lue myös:

    Uusimmat