Mainos

Lehti: Lindhin murhasta epäilty kiistää teon

Ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäiltynä pidätetty 35-vuotias mies on kiistänyt syytökset. Hän ei kuitenkaan ole pystynyt esittämään pitävää alibia.

Aftonbladet-lehden mukaan Ruotsin poliisin pidättämä mies kiistää syyllistyneensä ulkoministeri Anna Lindhin murhaan. Mies ei kuitenkaan osaa kertoa, mitä hän teki murhapäivänä. Poliisi tai syyttäjä eivät vahvista tietoa, sillä esitutkintamateriaali on salaista.

Tukholman käräjäoikeus on määrännyt asianajaja Gunnar Falkin oikeusavustajaksi ulkoministeri Lindhin murhasta epäillylle miehelle. Falk on yksi Ruotsin kokeneimmista ja tunnetuimmista rikosasianajajista. Hän on arvostellut uransa aikana voimakkaasti poliisin tutkimusmenetelmiä.

Oikeusavustajan nimeäminen mahdollistaa pidätetyn 35-vuotiaan miehen kuulustelujen aloittamisen.

Mies määrätään mahdollisesti vangittavaksi vielä tänään. Viime yönä miestä ei poliisin mukaan vielä kuulusteltu, vaan hänelle vain ilmoitettiin pidätyksen perusteet. Miehestä otettiin myös tarvittavat näytteet DNA-analyysin tekemistä varten. Analyysien tulosten odotetaan valmistuvan huomenna.

Pidätettyä koskeva vangitsemispyyntö jätetään viimeistään perjantaihin puoleenpäivään mennessä, kertoi pääsyyttäjä Agneta Blidberg. Poliisi pyysi päivän tiedotustilaisuudessa myös lisää yleisövihjeitä.

Ulkoministerin murhasta epäilty mies pidätettiin eilisiltana ravintolasta Råsundan jalkapallostadionin luona pian kello 22:n jälkeen Suomen aikaa. Pidätyspaikka sijaitsee viiden kilometrin päässä Tukholman keskustasta. Pidätys tapahtui poliisin mukaan ilman dramatiikkaa.

Lindhin mies, Södermanlandin maaherra Bo Holmberg ja pariskunnan kaksi poikaa olivat Råsundan jalkapallostadionilla seuraamassa Hammarbyn ja Djurgårdenin ottelua, kun 35-vuotias pidätettiin, kertoi Lindhin perheystävä Bo Hermansson uutistoimisto TT:lle. Tutkimukset jatkuvat ja ainakin viiden muun henkilön tekemisiä selvitellään tutkimuksissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.