Lehti: Kreikkalaisviranomaiset sotkeutuneet laittomaan salakuljetukseen

Kreikkalaislehden mukaan Kreikan viranomaisia epäillään osallisuudesta laittomien siirtolaisten salakuljetukseen.

Kathimerini-lehti kertoo, että Kreikan poliisin, rannikkovartioston johdon, sekä maan turvallisuuspalvelun EYP:n epäillään auttaneen siirtolaisia Eurooppaan. Lehti perustaa väitteensä tuntemattomaan lähteeseensä. 

Lähde on kertonut lehdelle, että ainakin rannikkovartiostossa epäillään kolmen johtohenkilön auttaneen salakuljetusten järjestämisessä. Heidän osallisuus salakuljetukseen on parhaillaan syyttäjien harkinnassa. Raportti asiasta on luovutettu syyttäjille. Lehden mukaan Kreikan meriasioista vastaavaa ministeriä, Theodoris Dritsasia on myös informoitu asiasta. Sisäministeri Nikos Voutsis, turvallisuusministeri Yiannis Panousis ja EYP:n päällikkö Yiannis Roubatis kokoontuivat perjantaina keskustelmaan raportin sisällöstä ja toimenpiteistä. Myös maan pääministeriä Alexis Tsiprasia informoidaan asiasta, kertoo Kathimerini.  Maanantaihin mennessä lehti ei ole kuitenkaan kertonut, millaisia toimenpiteitä rapotti on herättänyt. 

Espanjalainen El Pais-lehti, joka myös uutisoi aiheesta, kertoo, että salakuljetus on miljoonien arvoinen liiketoimi Kreikassa. Minimissäänkin salakuljetus tuottaa lehden mukaan 2,2 miljoonaa euroa voittoa salakuljettajille ja tuo Eurooppaan kymmeniä tuhansia siirtolaisia vuosittain. El Paisin haastatteleman tutkijan mukaan Kreikka on yksi laittomien siirtolaisten väylistä muualle Eurooppaan.

Viime vuonna Eurooppaan saapui yli 600 000 turvapaikanhakijaa. Viime viikolla kerrottiin, että EU-komissio haluaa sijoittaa Välimeren yli tulevia pakolaisia tasaisemmin koko EU:n alueelle. Esityksen mukaan muun muassa Suomeen sijoitettaisiin lähes 800 pakolaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja