Mainos

Lehti: Kreikan pääministeri kehotti ilmailuviranomaisia eroamaan

Kreikan ilmailuhallinnon väitetään ottaneen liian hitaasti yhteyttä turmakoneeseen sen jälkeen kun tieto koneessa ilmenneistä ongelmista oli jo saatu. Helios Airwaysin matkustajakone syöksyi maahan Kreikassa viime sunnuntaina. Kaikki koneessa olleet 121 ihmistä saivat surmansa.

Kreikan pääministeri Kostas Karamanlis on kehottanut maan siviili-ilmailuhallinnon johtoa eroamaan kyproslaisen lentokoneen onnettomuuden vuoksi, kertoo kreikkalainen sanomalehti Eleftherotypia. Taustalla ovat syytökset, joiden mukaan Kreikan ilmailuhallinto yritti liian hitaasti ottaa yhteyttä onnettomuuskoneeseen sen jälkeen kun tieto koneessa ilmenneistä ongelmista oli jo saatu.

Lehtitietojen mukaan pääministeri olisi kehottanut ilmailuhallinnon johtoa eroamaan syytösten takia, mutta hallituslähteet ovat toistaiseksi kiistäneet tiedon.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman tuomioistuimen edustajan mukaan Kreikan syyttäjänvirastossa pidetyssä neuvonpidossa todettiin, että ilmailuviranomaisten voidaan katsoa syyllistyneen laiminlyöntiin, mutta he eivät ole suoraan vastuussa onnettomuudesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.