Legendaarisen Studio Ghiblin rakastetut anime-elokuvat Netflixiin: "Olemme kuunnelleet fanejamme"

Suoratoistopalvelujätti Netflix lisää helmikuun alusta lähtien kaikki japanilaisen animaatiostudio Studio Ghiblin anime-elokuvat valikoimaansa.

Studio Ghibli perustettiin vuonna 1985 ja sen anime-elokuvat ovat lähes poikkeuksetta saaneet loistavan vastaanoton ympäri maailman.

Hayao Miyazaki, yksi studion perustajista, on ohjannut useita Suomen elokuvateattereissakin esitettyjä jo klassikkoaseman saavuttaneita anime-elokuvia. Hänen ohjaamansa Henkien kätkemä (2001) sai parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2003.  Studion muita kuuluisia anime-elokuvia ovat muun muassa Tulikärpästen hauta (1988), Naapurini Totoro (1988) ja Porco Rosso (1992).

Studio on julkaissut 21 anime-elokuvaa ja ne tulevat Netflixin valikoimaan helmikuusta lähtien. Elokuvista löytyy tekstitys 28 kielellä ja ne ovat dubattu jopa 20 kielelle. Netflix julkaisee teoksia ripotellen. Helmikuussa katsottavaksi tulevat muun muassa Naapurini Totoro ja Kikin lähettipalvelu (1989). Elokuvat eivät näy Netflixissä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa.

Viimeisin Studio Ghiblin elokuva, Marnie - tyttö ikkunassa, julkaistiin vuonna 2014. Studion elokuville on silti edelleen kysyntää, koska niiden suosio on maailmanlaajuista. Visuaalisesti upeat animaatiot sisältävät mielikuvituksellisia tarinoita, jotka vetoavat lapsista aikuisiin. Studion tuottajan Toshio Suzukin mielestä elokuvien esittäminen on helpottunut suoratoistopalveluiden myötä.

– Nykyään on paljon erinomaisia tapoja yleisön löytämiselle. Olemme kuunnelleet fanejamme ja päätimme siirtää koko tuotantomme suoratoistopalveluun. Toivomme, että ihmiset ympäri maailman löytävät tämän kautta Studio Ghiblin luoman maailman, Suzuki totesi Netflixin välityksellä.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja