Legendaarinen ysärilelu palaa – muistatko vielä, millaista oli hoitaa Tamagotchia?

Huhtikuussa 2017 uutisoitiin alkuperäisen Tamagotchin paluusta. Nyt virtuaalilemmikin maailmanvalloitus jatkuu.

Huhtikuussa 2017 uutisoitiin alkuperäisen Tamagotchin paluusta. Masentavinta uutisessa oli kuulla, että leluja sai vain japanilaiselta Amazon-sivustolta.

Japanissa myytävää juhla-Tamagotchia saisi Amazon-verkkokupasta noin 72 dollarilla eli noin 61 eurolla.

Nyt tuuri on kääntynyt: Tamagotchi palaa myös Yhdysvaltoihin, kertoo Cosmopolitan-lehti.

Rajallinen määrä leluja myydään noin 15 dollarin, noin 12 euron, hintaan. Myynti alkaa 5. marraskuuta 2017, kun Tamagotchi täyttää 20 vuotta.

Lehden mukaan on epäselvää, mistä leluja voi ostaa.

MTV Lifestyle kysyi BR-Leluja ja Toys R Usia Suomessa hallinnoivalta Top-Toylta, tuleeko Tamagotcheja Suomeen. Yhtiön edustajan mukaan toistaiseksi suunnitelmissa ei ole myydä Tamagotcheja.

Muistatko vielä? Tällaista on huolehtia Tamagotchista

Retrolelun paluuintoilun hengessä Michael Rougeau yritti pitää Tamagotchin hengissä New Yorkissa järjestettävän New York Comic Conin ajan. Haaste kesti viisi päivää. Mies kirjoitti kokemuksestaan lokakuussa 2017 Gamespot-sivustolle.

Rougeaulla oli lapsena sininen, läpikuultava virtuaalilemmikki, ja hän valitsi huollettavakseen samanvärisen lelun.

– Tamagotchi heräsi ennen minua. Sillä oli jo nälkä, ja se oli huonotuulinen (erotat nämä katsomalla ikoneja, joita sen päästä nousee). Se piippasi kovaa – yllättävän kovaa! Eikö ole mitään tapaa kytkeä piippausta pois päältä? En ehdi nyt lukea käyttöohjetta, Rougeau kuvasi elämää Tamagotchin kanssa.

Hän säilytti lelua kaulallaan, ja toisen päivän aikana virtuaalilemmikki kasvoi kuin huomaamatta isoksi. Kolmantena päivänä Rougeau oli tottunut lemmikkiinsä.

– Karkeasti sanoen noin kerran tunnissa, noin 12 tuntia päivässä, se tarvitsee aterian, palan karkkia, sen sotkut pitää siivota, tai kaikkia näitä kolmea. Sitä on helppo käyttää vain kolmella nappulalla, vaikka pienen näytön vuoksi ikoneja ei ole. Tiedän aina, mitä se haluaa. Se piippaa hiljaisten Comic Conin keskustelupaneelien aikana, mutta kukaan ei tunnu huomaavan. Kaikki piippaa nykyisin.

Neljäntenä päivänä Rougeau oli jo tottunut tarkistamaan Tamagotchinsa voinnin rutiininomaisesti.

– Mitä saan tästä? Toisaalta ”Tama” on vain yksi uusi häiriötekijä maailmassa, joka on jo täynnä liian monia häiriötekijöitä. Kannan jo puhelinta, läppäriä ja Nintendo Switch -pelikonetta. Ne kaikki piippaavat minulle, ääneen tai ei, Rougeau  kuvaa.

– Mutta kieltämättä tuottaa tyydytystä, olkoonkin merkityksetöntä, kun katsoo tuon pienen idiootin luikertelevan ympäri ruutuaan, onnellisena kuin pieni, digitaalinen, absurdin yksinkertainen simpukka.

Palatessaan kotiinsa Rougeau unohti lelun laukkuunsa päiväksi. Se ei kuitenkaan ehtinyt kuolla.

Ja kyllä – käyttöohjeesta kävi lopulta ilmi, että piippauksen todella voi vaimentaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat