Legendaarinen MM-kohtaaminen toistuu – Luis Suarez ei pyydä anteeksi taannoista temppuaan: "Minua ei voi syyttää"

1:13
Uruguay on pelannut hienosti 2010-luvun MM-kisoissa – pitkälti tämän viisikon ansiosta

Uruguayn jalkapallon kautta aikain suurimpiin pelaajiin lukeutuva Luis Suarez muistetaan maaliensa ohella surullisenkuuluisasta käsivirheestään kesällä 2010 pelatussa MM-puolivälierässä. Tuo maaliviivalla tehty torjunta Ghanan Dominic Adiyiahin puskuun oli lopulta ratkaisevassa roolissa Uruguayn edetessä välieriin.

Suarez sai tempustaan punaisen kortin, mutta Asamoah Gyan epäonnistui tilannetta seuranneessa rangaistuspotkussa, ja Uruguay voitti paikan välieriin viemällä rangaistuspotkukilpailun nimiinsä.

Nyt Suarez ja Uruguay kohtaavat jälleen Ghanan, kun Qatarin MM-jalkapallossa pelataan perjantaina H-lohkon päätöskierros. Eikä Suarez pyydä anteeksi runsaan 12 vuoden takaista rikettään. Ei, vaikka Ghanassa hänet tunnetaan "paholaisena".

– En sano pyytäväni tuota anteeksi, koska minä tein käsivirheen, mutta Ghanan pelaaja missasi rangaistuspotkun, en minä, Suarez selvitti torstain tiedotustilaisuudessa.

– Ehkä voisin pyytää anteeksi loukkaantumiseen johtavaa taklausta. Mutta tuossa tilanteessa sain punaisen ja erotuomari osoitti rangaistuspilkkua. Minua ei voi syyttää, koska en hukannut rangaistuspotkua, (Ghanan) pelaaja hukkasi sen, Suarez mietiskeli vielä.

Uruguay pakkovoiton edessä

Kitkerääkin kitkerämpi tappio esti Ghanaa tekemästä MM-historiaa ensimmäisenä afrikkalaismaana MM-välierissä, ja tuohon peliin onkin palattu innolla sen jälkeen, kun lohkoarvonta heitti Uruguayn ja Ghanan samaan lohkoon MM-Qatarissa. Ghanan on arveltu hakevan "kostoa". Suarezin mukaan tuo kesän 2010 kohtaaminen on kuitenkin jo kaukana menneisyydessä.

– Ne jotka puhuvat kostosta... olivat tuolloin kahdeksanvuotiaita ja nähneet tuon (tapauksen) vain kuvista, nyt 35-vuotias hyökkääjäsuuruus sanoi.

– Kaikkea ei voi tulkita väärin... Kun kohtasimme Portugalin (maanantaina), puhuttiin kostosta (Uruguayn pudotettua Portugalin vuoden 2018 MM-kisoissa), mutta menneessä ei voi elää.

Uruguaylle ottelu on joka tapauksessa pakkovoitto, sillä se on kaksi pistettä perässä Ghanaa ennen perjantain kohtaamista. Lohkokärki Portugali on jo varmistanut jatkopaikan. Portugali kohtaa perjantaina Etelä-Korean, jolla silläkin on voitolla vielä toiveita jatkopaikasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja