Mainos

Led Zeppelin palasi tuoreena

Yli 300 miljoonaa levyä myynyt superyhtye kokosi rivinsä Lontoossa. John Bonhamin korvasi rumpupallilla hänen poikansa Jason.

Brittiläinen rockmusiikin klassikko Led Zeppelin viihtyi odotetulla reunion-keikallaan lavalla yli kaksi tuntia. Eilen Lontoossa konsertoinut yhtye ja varsinkin sen yleisö kylpivät nostalgiassa 16:n kappaleen edestä.

Lontoon 02 Areenassa oli paikalla 20 000 henkeä. Osa heistä oli sitä mieltä, että Led Zeppelin oli nyt vieläkin kovemmassa iskussa kuin kultaisella 1970-luvullaan.

-Näin heidät silloin pari kertaa, mutta mielestäni bändi oli nyt parempi. Ainakin saundi oli ihan eri luokkaa kuin silloin, kehui Zeppelin-fani John, joka ilmoitti iäkseen 50 ja jotain päälle.

Led Zeppelin potkaisi settinsä vauhtiin kappaleella Good Times Bad Times. Siitä ei ollut pelkoa, ettei yleisö olisi laulanut 59-vuotiaan solistin Robert Plantin mukana miehestä, joka "miten kovasti sitten yrittääkään, päätyy aina lopulta vanhaan tuttuun toimintaan".

Harmaahiuksinen Jimmy Page, 63, muistutti soitollaan, ettei häntä turhan takia pidetä yhtenä parhaista rockkitaristeista.

Myös basisti John Paul Jones, 61, kunnostautui vaihtamalla tarvittaessa basson sujuvasti kosketinsoittimiin.

Rumpuja hakkasi kuolleen alkuperäisrumpalin John Bonhamin poika Jason. Kvartetti kävi läpi vanhoja suosikkejaan kuten Stairway To Heaven ja Whole Lotta Love, mutta ei pitäytynyt pelkästään niissä. Presence-albumin kappale For Your Life kuultiin nyt livenä ensimmäistä kertaa.

Jatkoa vai ei?

Zeppelinille sateli konsertin jälkeen kehuja joka puolelta. Myös musiikkilehti New Musical Expressin nettisivun mukaan Zeppelin selvisi urakastaan kerrassaan erinomaisesti.

-Jos paikalla oli epäilijöitä, niin Led Zeppelin vaiensi heidät, New Musical Express hehkuttaa.

Konsertti oli samalla viime vuonna edesmenneen levymoguli Ahmet Ertegunin muistokonsertti. Turkkilaissyntyinen Ertegun teki Zeppelinin kanssa levytyssopimuksen vuonna 1968. Led Zeppelinin levyjä on myyty yli 300 miljoonaa kappaletta.

Lontoon reunion-keikka on herättänyt toiveita kokonaisesta Led Zeppelin -kiertueesta.

-Soitetaan nyt tämä 02-konsertti ensin. Katsotaan sen jälkeen mitä tapahtuu, Jimmy Page sanoi hiljattain haastattelussa.

Zeppelin-setti Lontoossa

-Good Times Bad Times

-Ramble On

-Black Dog

-In My Time Of Dying

-For Your Life

-Trampled Under Foot

-Nobody's Fault But Mine

-No Quarter

-Since I've Been Loving You

-Dazed And Confused

-Stairway To Heaven

-The Song Remains The Same

-Misty Mountain Hop

-Kashmir

-Whole Lotta Love (encore)

-Rock And Roll (encore)

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.