Mainos

Lavrov vaati todisteita Venäjän joukoista Ukrainassa: Kukaan ei tahdo esittää faktoja

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on tyrmännyt jälleen Ukrainan väitteet siitä, että maa olisi lähettänyt sotilaita Itä-Ukrainaan.  

– Toistan tätä jatkuvasti: jos kerrotte tästä näin varmana tietona, esittäkää faktat. Mutta kukaan ei voi, tai ei tahdo, esittää faktoja. Ennen kuin vaaditte meitä lopettamaan jonkin asian tekemisen, esittäkää todisteita siitä, että olemme tehneet niin, Lavrov sanoi ennen lähtöään Berliinin rauhanneuvotteluihin Moskovasta. Neuvotteluihin osallistuvat Venäjän lisäksi Ukraina, Saksa ja Ranska.  

Nato: Venäjä lisännyt joukkoja Ukrainassa

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan Venäjä on lisännyt raskaan sotilaskaluston määrää Ukrainassa. Stoltenbergin mukaan sotilasliitto on tarkkaillut venäläisten joukkojen liikkeitä jo usean kuukauden ajan.  

Pääsihteeri ei suostunut arvioimaan, kuinka paljon venäläisiä joukkoja Itä-Ukrainassa on. Hän kuitenkin vaati Venäjää vetämään joukot pois maasta heti.  

"Ratkaisu on yksinkertainen"

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sanoi Maailman talousfoorumissa Davosissa, että Venäjällä on Ukrainassa yli 9000 sotilasta, hyökkäysvaunuja ja tykistöä. Poroshenko neuvoi myös Venäjää Ukrainan tilanteen rauhoittamisessa.  

– Ratkaisu on hyvin yksinkertainen. Lopettakaa asetoimitukset. Lopettakaa ammustoimitukset. Vetäkää joukot pois ja sulkekaa raja. Erittäin yksinkertainen suunnitelma. Poroshenko luetteli raikuvien aplodien saattelemana.  

Poroshenko aikoo lähteä talousfoorumista etuajassa jo tänään Itä-Ukrainan kiihtyneiden taisteluiden takia.

Päivän aikana Donetskissa on kuollut kaupungin viranomaisten mukaan ainakin viisi ihmistä ja kymmeniä on haavoittunut. Ukraina kertoi yhden sotilaan kuolleen taisteluissa ja kymmenien haavoittuneen.  

Donetskin kaupunki on Ukrainan hallitusta vastustavien separatistien hallussa.   
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.