Mainos

Lavastiko poliisi huumekätkön? Poliisi ei ottanut huomioon vartalokameransa ominaisuutta

Poliisin vartalokameraan tallentuneessa videossa näkyy, kuinka baltimorelainen poliisi piilottaa pussillisen huumeita maahan ja palaa hetkeä myöhemmin ”löytämään” kätkön.

Baltimorelainen poliisi on pidätetty tutkinnan ajaksi virastaan, sillä hänen vartalokameraansa tallentunut videolla näkyy, kuinka hän kätkee huumeita maahan roskien sekaan. Poliisi palaa tämän jälkeen kadulle, kytkee vartalokameransa päälle ja palaa kätköpaikalle ja ”löytää” huumeet, uutisoi Baltimore Sun.

Tapahtumasarja tallentui kameraan kokonaisuudessaan, sillä kamerat on ohjelmoitu tallentamaan automaattisesti myös päälle kytkemistä edeltävät 30 sekuntia.

Videotallenne liittyy tammikuussa tehtyyn huumepidätykseen. Puolen vuoden ajan vangittuna pidetty epäilty vapautettiin ja syytteet hylättiin vasta, kun video nousi julkisuuteen. Syyttäjä on hylännyt videon julkitulon jälkeen kymmeniä muitakin syytteitä, joissa videolla näkyvät poliisit ovat todistajina.

Poliisien toimista käynnistetty tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Poliisipäällikkö Kevin Davis myöntää, että tutkinnan käynnistänyt video on omiaan nostattamaan epäilyksiä, mutta video ei anna kokonaiskuvaa tilanteesta.

Davisin mukaan kyseisestä huumepidätyksestä on olemassa muitakin videoita, joissa kaikissa löytyy huumeita – myös pidätetyn epäillyn hallusta. Davisin mukaan on mahdollista, että kyseisellä videolla poliisit ovat kuvanneet uudelleen jo aiemmin löytämänsä kätkön ja lavastaneet tilanteen, joka ei oikealla löytöhetkellä tallentunut videolle.

Vaikka kyse olisi todellisen tilanteen lavastamisesta, se rikkoo silti poliisin sääntöjä ja on mahdollisesti myös rikos, asianajaja David Rocah sanoo Baltimore Sunille.

Rocahin mukaan videolla esiintyvät poliisit ovat joka tapauksessa menettäneet uskottavuutensa täysin. Samalla he ovat horjuttaneet kaikkien sellaisten poliisivideoiden uskottavuutta, joissa lavastuksen mahdollisuutta ei voida sulkea täysin pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.