Lausunnot ruokalähettien työsuhteista yllättivät Woltin perustajaosakkaan: "Aiemmin viranomainen on ollut juuri toista mieltä"

2:15
Ruokalähettien asema nousi jälleen keskusteluun – yrittäjästatuksella töitä tekevä Miran Hamidulla kommentoi lähettien töitä Kymmenen uutisissa.

Työneuvosto katsoo, että ruokalähetit tekevät työtään työsuhteessa ja kuuluvat työaikalain soveltamisen piiriin. Työ- ja elinkeinoministeriön alainen neuvosto on antanut kaksi lausuntoa alustataloudessa työskentelevien ruokalähettien oikeudellisesta asemasta.

Lausuntojen kohteena oli kaksi eri yritystä. Aluehallintovirasto halusi selvyyttä erityisesti siihen, tehdäänkö työtä työsuhteessa vai yrittäjäasemassa. Yhtiöt ovat pitäneet lähettejä itsenäisinä yrittäjinä.

Lähettiyhtiö Woltin perustajaosakas Juhani Mykkänen kertoo MTV Uutisille, että työneuvoston kanta yllätti.

– Aiemmin kun asiasta on puhuttu viranomaisten kanssa, niin viranomainen on ollut juuri toista mieltä, Mykkänen kummastelee.

Mykkäsen mukaan on iso yhteiskunnallinen kysymys,  minkälaista työtä Suomeen halutaan lisää ja miten sitä halutaan järjestää.

– Haaste on se, että jos me suoraan ikään kuin ottaisimme neuvosta vaarin ja toteaisimme, etä kaikkien lähettien työ halutaan järjestää työsuhteessa, niin siinä on isoja vaikutuksia lähettien itsensä työhön ja siihen vapauteen ja siihen kuinka monelle työtä voitaisiin tarjota.

Mykkäsen mukaan molemmassa mallissa on kuitenkin omat puolensa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja