Lauri Tähkän seksuaalirikossyyte eteni hovioikeuteen

Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä – oikeudenkäynnissä poikkeuksellisia piirteitä 3:38
Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä – MTV:n viihdetoimittaja Katja Lintunen kertoo videolla, mitä poikkeuksellisia piirteitä oikeudenkäynnissä oli.

Artisti Lauri Tähkän seksuaalirikossyytteen syyttäjä ja asianomistaja ovat valittaneet tuomiosta Turun hovioikeuteen. 

Artisti Lauri Tähkä, eli Jarkko Suo, 50, vapautettiin lokakuussa 2023 seksuaalirikossyytteestä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Hänelle vaadittiin rangaistusta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. 

Syyttäjä ja asianomistaja ovat valittaneet tuomiosta, ja asia on kirjattu saapuneeksi Turun hovioikeuteen 21. joulukuuta. Turun hovioikeus vahvisti asian MTV Uutisille 22. joulukuuta. 

Juttua oli Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa ratkaisemassa kaksi tuomaria, jotka olivat ratkaisusta täysin eri mieltä, ja asiasta äänestettiin. Tulos oli 1–1, joten Tähkän kannalta lievempi lopputulos voitti.

Väitetty teko tapahtui hotellissa

Tuomio on pitkälti salainen, mutta käräjäoikeus antoi asiasta julkisen selosteen. Selosteen mukaan Tähkää syytettiin siitä, että hän olisi väkivalloin ja hiuksista vetämällä pakottanut naisen seksuaalisiin tekoihin hotellihuoneessaan.

Rikoksen väitettiin tapahtuneen Hämeenlinnassa noin vuosi sitten. Tähkä oli esiintynyt kaupungissa edeltävänä päivänä.

Tapahtuneesta kertoi nainen itse, eikä tilanteella ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä. 

Tähkä kiisti syytteen ja siihen perustuvat vaatimukset sillä perusteella, ettei hän ollut tehnyt syytteessä kuvattua tekoa.

Asian etenemisestä Turun hovioikeuteen uutisoi ensimmäisenä Seiska

Lue myös:

    Uusimmat