Lauri Markkasesta äärimmäisen herkullinen havainto: "Sitten puhutaan jo oikeasti supertähdestä"

Hanno Möttölä analysoi Lauri Markkasen pelikautta NBA:ssa 2:12
Videolla Hanno Möttölän analyysiä Lauri Markkasen NBA-kaudesta.

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen kausi päättyi ennen aikojaan, kun Chicago Bulls päätti vetää suomalaistykkinsä sivuun varatoimenpiteenä. Toisella NBA-kaudella Markkanen paransi kaikkia tilastojaan. Tästä syntyy äärimmäisen kutkuttava havainto tulevaa ajatellen.

Markkanen kävi vasta testeissä korkean sykkeen ja uupumuksen takia. Bullsin tiedotteen mukaan testitulokset olivat normaaleita, mutta hänelle on suositeltu lisätestejä seuraavan 10-14 päivän ajan.

Bullsin kausi päättyy runkosarjaan, minkä myötä Markkasen kausi on ohi jo tässä vaiheessa.

Markkanen ehti pelata tällä kaudella 52 runkosarjaottelua. Kausi alkoi haasteiden merkeissä, kun Markkanen toipui kyynärpäävammasta. Tämän jälkeen Markkanen takoi kuitenkin kovaa jälkeä.

Markkasen pistekeskiarvo nousi 18,7 pisteeseen.

– Se on 3,5 pistettä enemmän kuin viime kaudella. Samoin levypalloja tuli 1,5 per peli enemmän. Jos hän parantaa noita vielä ensi kaudella, niin sitten ollaan maagisissa yli 20 pisteen ja yli 10 levypallon tahdissa, koripallolegenda Hanno Möttölä miettii MTV Urheilulle ja heittää:

– Sitten aletaan puhua jo oikeasti supertähdestä.

Suomen kautta aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Möttölä on havainnut selkeän alueen, jossa Markkanen on mennyt eteenpäin.

– Hän on nopeampi ja vaikka hänellä on enemmän massaa yläkropassa, niin siitä ei ollut muuta kuin hyötyä.

– Luulen, että Lauri ja Laurin valmentajat tietävät, mitä tehdä, Möttölä jatkoi tulevasta ja Markkasen kehitysaskeleista. 

Lue myös:

    Uusimmat