Lauri Markkasen 27 pistettä ei riittänyt – Chicago Bullsille kirvelevä jatkoaikatappio

Lauri Markkanen: Joukkue menossa parempaan suuntaan 2:34
Lauri Markkanen analysoi joukkueensa peliä.

Lauri Markkasen Chicago Bulls kärsi kirvelevän tappion Indiana Pacersille koripallon NBA:ssa. Indiana haki Chicagon kotiparketilta 119–116 voiton jatkoajan jälkeen ja aiheutti Bullsille kolmannen perättäisen tappion.

Markkanen pussitti 27 pistettä, mikä on hänen kauden kolmanneksi paras ottelukohtainen saldonsa. Suomalainen ei tällä kertaa ollut joukkueensa paras pistemies, sillä Zach LaVine teki 31 pistettä.

Markkanen kirjautti lisäksi yhdeksän levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston. 
Chicago aloitti väkevämmin ja johti suurimman osan ottelusta. Parhaimmillaan Bullsin johto oli avausneljänneksellä 15 pistettä.

Indiana käväisi kolmannella neljänneksellä johdossa, mutta Chicago palasi komentoon ja piti johtoa viimeisen neljänneksen puoliväliin asti. Silloin Indiana meni ohi ja repäisi kuuden pisteen johdon. Chicago punnersi kuitenkin vielä tasoihin, kun Kris Dunn upotti viimeisen 20 sekunnin aikana kaksi kolmosta, joista jälkimmäisen 3,9 sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoaika oli tasainen. Bulls johti jatkoajan päätösminuutin alkaessa, mutta voitto meni lopulta Indianaan. Victor Oladipo upotti ratkaisevan kolmosen 1,2 sekuntia ennen loppua. Markkanen oli muutamaa sekuntia aiemmin tasoittanut ottelun neljännellä kolmosellaan. Oladipo oli ottelun paras pistemies 36 pisteellä.

Kuudennen perättäisen voittonsa ottanut Indiana on itälohkossa kolmantena Milwaukeen ja Toronton perässä. Bulls on sijalla 13 ja kaukana pudotuspeliviivasta.

Chicago Bullsin päävalmentaja Jim Boylen löysi tappiosta huolimatta positiivisia asioita joukkueensa pelistä.

– Paljon hyviä asioita. Olen kiitollinen siitä, että he pelasivat hyvin yhteen, olen kiitollinen että meillä oli hienoja hetkiä. Haluan kuitenkin meidän pysyvän nälkäisinä ja että yritämme pelata toisillemme. Tämä ilta antoi merkkejä siitä, että työmme on tuottamassa tulosta, Boylen sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Chicago kohtaa seuraavaksi maanantain vastaisena yönä kotonaan Brooklynin. 

Lue myös:

    Uusimmat