NBA:n arvokkain pelaaja hehkuttaa Lauri Markkasta – hämmästyttävä pistetehtailu noussut ilmiöksi: "Saamme todistaa hullua lahjakkuutta"

Koripallon NBA:n tähtipelaajat ovat rallatelleet huikeita pistesaaliita viime viikkoina.

Pussitustalkoisiin on osallistunut myös Utah Jazzin Lauri Markkanen, joka hiljattain kohensi vieraspelissä Houston Rocketsia vastaan yhden ottelun piste-ennätyksensä 49:ään.

Urheilun verkkojulkaisu The Athletic tarkastelee heittopelin juhlaa tuoreessa artikkelissaan.

Markkanen oli päästä 50 pisteen klubiin, joka on saanut joulun jälkeen viisi uutta jäsentä. Sunnuntaihin mennessä liigassa oli nähty kauden aikana 14 vähintään 50 pisteen heittosuoritusta.

Markkasta huikeampia suorituksia on nähty viime peleissä muiden muassa Luka Doncicilta, Donovan Mitchelliltä ja Giannis Antetokounmpolta.

Dallasin Doncicille kirjattiin 60 pisteen triplatupla, Clevelandin Mitchell heitti Chicagoa vastaan 71 pistettä ja Milwaukeen Antetokounmpolta nähtiin 55 pisteen heittopeli Washingtonia vastaan.

Denverin Nikola Jokic heittelee työkseen jopa 44 pisteen triplatuplia. Hänellä on pistejuhlaan yksinkertainen selitys.

–  Tämä on talenttiliiga. Pelaajat ovat äärimmäisen lahjakkaita, Jokic totesi Athleticille.

–  Tarkoitan näitä kaikkia, Luka, Mitchell, Giannis. Ja Laurilla oli hyvä peli. Lahjakkuuden taso tässä liigassa on aivan ihmeellinen.

Markkasen tehoilta erottuu joukosta

The Athleticin artikkelissa hämmästellään, että joulun jälkeen NBA:ssa on nähty peräti viisi ottelua, jossa yksi pelaaja on takonut yli 50 pistettä: Doncic on yltänyt temppuun kahdesti, Antetokounmpo, Mitchell ja Klay Thompson kertaalleen.

Markkasen 49 pisteen hurjastelu ei aivan yllä listalle, mutta saa artikkelissa erityishuomion. Suomalaislaituri saa kiitosta siitä, että hän ei pistemäärästään huolimatta menettänyt palloa kertaakaan vastustajalle tuossa ottelussa.

Lisäksi Markkasen pistetehtailussa poikkeuksellista oli se, että hänen koreistaan yksikään ei syntynyt niin sanotulla keskimatkan kahden pisteen heitolla, vaan kolmosen kaaren takaa (kuudesti), korin alta (yhdeksästi) ja vapaaheittoviivalta (13/13).

Jokicin arvion mukaan NBA:n supertähtien pistehurjastelut eivät ole loppumassa, vaan pikemminkin niitä nähdään jatkossa yhä enemmän.

Jokic tietää, mistä puhuu. Hänet on valittu kahdesti peräkkäin NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– He (tähdet) tekevät töitä kehittääkseen pelaamistaan. Uskon, että se vain paranee tästä. Saamme todistaa hullua lahjakkuutta tässä liigassa, Jokic summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja