Lauri Markkanen taisteli kivun keskellä – valmentaja ja Bulls-tähti ylistivät suomalaista: ”Olen ylpeä Laurista”

Lauri Markkanen pelasi tilastojen valossa heikon ottelun Indiana Pacersia vastaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Chicago Bulls hävisi pistein 105–116.

Markkanen sai Pacersia vastaan runsaasti peliaikaa (lähes 34 minuuttia), mutta pelitilanneheittojen määrä jäi vaisusti vain yhdeksään. Vapaaheittoja 213-senttinen suomalaislaituri ei saanut ainuttakaan koko ottelussa.

Viisi levypalloa kahminut Markkanen keräsi ottelussa lopulta vain 11 pistettä, joista yhdeksän syntyivät kolmosen kaaren takaa.

Tilastojen taustalla vaikutti Markkasen vasemman jalan nilkkavamma, jonka vuoksi hänen pelaamisensa ylipäätään Pacersia vastaan oli ennen ottelua määritelty epävarmaksi. Hän kuitenkin taisteli ottelun läpi turvonneesta ja mustelmilla olleesta nilkastaan huolimatta.

Ottelun jälkeen Markkanen tyypilliseen tapaansa vähätteli vamman laatua.

– En ajatellut sitä ottelun aikana. Olen varma, että jotkin liikkeeni eivät olleet niin räjähtäviä kuin normaalisti, Markkanen tuumaili NBC:n mukaan.

– Minulla oli vaihtoehto. Haluan pelata ja auttaa tätä joukkuetta. Niin minä yritän tehdä.

Peräti 43 pistettä ottelussa pussittanut Bulls-tähti Zach LaVine ylisti Markkasen uhrautumista joukkueensa puolesta ja kutsui 22-vuotiasta joukkuetoveriaan epäitsekkääksi. Myös päävalmentaja Jim Boylen varasi kehuja suomalaiselle.

– Olen ylpeä Laurista. Hän tekee parhaansa tällä hetkellä ja taistelee tilanteen läpi. Minusta hän on kypsynyt siinä suhteessa. Jos hän voi antaa joukkueelle jotain, hän pelaa. Minusta hän osoittaa suurta kasvua. Se on osa sitä, mitä rakennamme täällä, Boylen virkkoi.

– Teemme mitä vain, jotta voisimme auttaa joukkuetta. Jos voi auttaa, vaikka se tekisi kipeää, yritämme silti. Hän tekee juuri niin. Hän ei ole etsinyt ainuttakaan tekosyytä. Hän ei ole mököttänyt. Hän ei ole pyytänyt päästä vaihtoon. Hän on pelannut melko pahasta venähdyksestä huolimatta.

Jos Markkasella on tällä hetkellä vaikeaa, samaa voi sanoa koko Bullsin joukkueesta. Se on hävinnyt nyt kuusi ottelua putkeen. Jos sunnuntain vastaisena yönä Detroitissa tahti jatkuu samana, voi olla, että seurajohdon äärimmäinen kärsivällisyys päävalmentaja Boylenin kanssa on pingotettu katkeamispisteeseen.

13 voittoa ja 26 tappiota tähän mennessä kerännyt Bulls on NBA:n itäisen konferenssin sarjataulukossa sijalla 12. 

Lue myös:

    Uusimmat