Lauri Markkanen joukkueensa pistekuningas – Chicago Bullsille toinen voitto putkeen

Lauri Markkasen Chicago Bulls kukisti koripallon NBA:ssa niukasti jatkoajalla Washington Wizardsin kotikentällään pistein 126-120. Voitto oli Bullsille toinen peräkkäin.

Markkanen oli joukkueensa pistekuningas 32 pisteellä. Levypalloja suomalaistähti keräsi 13. Markkanen sai peliaikaa lähes 38 minuuttia.

Chicago johti ottelua avausneljänneksellä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä. Lopussa Bullsilla oli viiden pisteen johto kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kunnes Wizards meni pisteen johtoon minuuttia myöhemmin.

Markkasen layup ja kaksi onnistunutta vapaaheittoa pitivät Chicagon edellä, mutta Kris Dunn epäonnistui puoli minuuttia ennen päätössummeria ratkaisemaan kamppailun kolmen pisteen yrityksellään.

Washington nousi tasatilanteeseen 113-113 vain 2,4 sekuntia ennen päätöserän loppua. Jatkoajalla Chicago otti nopeasti komennon ja voitti lopulta kuudella pisteellä.

Bullsin päävalmentaja Jim Boylen oli erityisen tyytyväinen suomalaisen levypallotilastoon sekä siihen, että kolmen pisteen heitoista sisään upposi viisi kahdeksasta.

– Kun Laurin kolmoset alkavat mennä sisään, kaikki napsahtaa yhteen. Minusta hän pelaa hyvin, kun hän ottaa levypalloja. Tänään hän otti 13. Se on hyvä juttu, Boylen kommentoi Bullsin Twitter-tilin mukaan.

Bulls katkaisi edellisessä ottelussa Phoenix Sunsia vastaan viiden ottelun tappioputkensa ja nappasi nyt toisen peräkkäisen voiton ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen.