Chicagon fanit kirkuivat vastustajan tähden nimeä, kun Bullsin ja Markkasen alamäki jatkui kotiyleisön edessä

Vilttiketju – Lauri Markkanen aloitti NBA-kauden vahvasti 15:48
Vilttiketju 28. lokakuuta: Puheenaiheena Lauri Markkasen NBA-startti.

Chicago Bullsin ja Lauri Markkasen alamäki jatkui, kun kauden heikosti aloittanut Portland Trail Blazers haki Chicagosta voiton pistein 117–94. Markkanen heitti kymmenen pistettä ja kirjautti NBA-uransa pienimmän levypallomäärän yhdessä ottelussa, kun hänelle merkittiin yksi levypallo 27 peliminuutissa.

Markkanen teki ensimmäisellä puoliajalla yhdeksän pistettä, mutta toisella puoliajalla vain yhden pisteen. Suomalainen laittoi viidestä kolmosyrityksestään kaksi sisään, mutta sai ilmoille vain kaksi kakkosta. Markkasen plus/miinus -saldo -18 jakoi Bullsin kylmintä pakkaslukemaa Zach LaVinen ja Tomas Satoranskyn kanssa.

Portlandin kokoonpanosta puuttuivat joukkueen tärkeimmät isot miehet Jusuf Nurkic ja Zach Collins, ja ennen ottelua Trail Blazers oli NBA:n huonoin levypallojoukkue kokonaislevypalloprosentilla ja puolustuslevypalloprosentilla mitattuna. Silti Portland nuiji Bullsin levypalloissa 55–37, eikä Bullsin mahdollisuuksia parantanut surkea kolmosten onnistumisprosentti 23,1.

–  Pidän ryhmästäni. He ovat pettyneitä, etteivät he pelanneet paremmin. Tulemme töihin ja kasvamme, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen vakuutti NBC Sportsille.

Bulls-fanit huusivat Meloa

Markkasen taistelupari oli Portlandista pelastusrenkaan uponneelle NBA-uralleen löytänyt laitahyökkääjä Carmelo Anthony, joka irtisanottiin vuosi sitten Houstonista ja etsi sen jälkeen vuoden ajan uutta mahdollisuutta. Chicago-peli oli Anthonyn neljäs Portlandin paidassa, ja 35-vuotias ex-tähti upotti seitsemästä kolmosestaan neljä.

– Tämä on ollut nöyryyttävä tilanne minulle, mutta tämä on todistus työstä, jonka olen tehnyt. Kroppani tuntuu hyvältä, ja henkisesti tunnen oloni hyväksi, Anthony sanoi ESPN:lle.

Anthonyn 25 pistettä nostivat hänet NBA:n kaikkien aikojen korintekijälistalla 25 615 pisteeseen ja 18. tilalle ohi Alex Englishin. Kun Anthony istui viimeisellä neljänneksellä penkillä ottelun jo ratkettua, Chicagon kotiyleisö vaati häntä kentälle "We want Melo" -huudoin.

–  Kun se tulee Chicago Bullsin faneilta, se on iso hetki, Anthony kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat