Lauri Markkanen debytoi hienosti – Hanno Möttölän ennätys heti rikki

Lauri Markkasella vahva NBA-debyytti 3:12

Lauri Markkanen debytoi koripallon NBA:n runkosarjassa nakuttamalla 17 pistettä, kun hänen edustamansa Chicago Bulls hävisi Toronto Raptorsille luvuin 100–117. Markkanen teki kaikkien aikojen suomalaisennätyksen yhden NBA-ottelun pisteissä.

Aiempi ennätys oli Hanno Möttölän, joka iski NBA-ottelussa parhaimmillaan 14 pistettä pelattuaan sarjassa 2000-luvun alussa.

20-vuotiaan Markkasen uran ensimmäinen NBA-kori syntyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen kahden pisteen arvoisella hyppyheitolla. Suomalainen sai kuitenkin koneensa paremmin hereille puoliaikatauon jälkeen.

Markkanen tarjosi upeimman väläytyksen potentiaalistaan heti kolmannen jakson alussa möyryttyään kahdeksan pistettä alle minuuttiin. Suomalainen pussitti ensin hyökkäyslevypallosta kaksi pistettä ja upotti heti perään Toronton pallonmenetyksen jälkeen kolmen pisteen heiton pohjaan.

Pian Toronton Serge Ibaka rikkoi Markkasta kolmen pisteen heitossa, ja suomalainen sai kolme vapaaheittoa, jotka hän nakkasi kaikki säkkiin. Suomalaistulokas tehtaili kolmannen jakson aikana kaikkiaan 11 pinnaa.

Koko ottelun saldoksi Markkanen kirjautti 17 pisteen ohella kahdeksan levypalloa. 33 minuuttia peliaikaa saanut suomalainen upotti pelitilanneheittonsa 41,7-prosenttisesti, ja hänen plus-miinus-tilastonsa oli kelpo -2.

Vain Robin Lopez pussitti Bullsista Markkasta enemmän pinnoja (18).

Suoritus oli NBA-debyytiksi hieno, mutta ei vielä niin säkenöivä kuin mihin Markkasella vaikuttaa olevan rahkeita. Toisaalta on todettava, etteivät joukkuekaverit vielä löytäneet Markkasta tarpeeksi usein silloin, kun hän hääri vapaissa paikoissa.

Chicagon on arvioitu olevan koko NBA-liigan huonoimpia joukkueita, eikä ottelu Torontoa vastaan antanut nipusta hääviä kuvaa. Bulls oli hyökkäyspäässä vaikeuksissa isäntien laadukkaan vaihtavan puolustuksen kanssa, kaksinkamppailut sujuivat heikosti, ja helpohkoja pallonmenetyksiä tuli liikaa.