Lauri Markkanen jysäytti kovat pisteet Chicagoa vastaan – kolmoset upposivat makeasti

Lauri Markkasen heittokäsi kävi kuumana hänen vanhaa seuraansa Chicagoa vastaan, mutta se ei aivan riittänyt voittoon asti.

Markkanen nakutti 32 pistettä, mikä sivuaa hänen kauden toiseksi korkeinta pistemääräänsä. Suomalainen pelasi lähes 38 minuuttia, eli Utahin joukkueesta eniten.

Markkasen heittokäsi kävi erityisen lämpimänä, sillä pelitilanneheitot upposivat 66,7 prosentin tarkkuudella. Varsinkin kolmen pisteen viivan takaa suomalainen teki suorastaan murhaavaa jälkeä, kaikkiaan seitsemän yhdestätoista kolmen pisteen heitosta sujahti korirenkaan läpi.

Markkanen kahmi 32 pisteensä lisäksi yhdeksän levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Pistesaaliillaan Markkanen oli joukkueensa ylivoimaisesti paras pistemies, kun toiseksi eniten pisteitä heitti Kelly Olynyk, 23 pistettä.

Markkanen oli itse asiassa koko ottelun paras pistemies. Chicagon parhaan saldon sai kasaan DeMar DeRozan, jolle kirjattiin 26 pistettä.

Bulls otti ottelussa 114–107-voiton, vaikka puoliajalla Utah oli vielä niskan päällä. Kolmannella neljänneksellä etenkin DeRozan laittoi uutta vaihdetta silmään ja johdatti joukkueensa Utahin ohi.

Utah Jazzille tappio oli jo viides perättäinen ja joukkue on valahtanut sarjataulukossa alaspäin. Jazz on Läntisen konferenssin sijalla yhdeksän, eli toiseksi viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni. Joukkueen voittoprosentti on 52.

Vaikka Utahin peli on viime aikoina yskähdellyt, sujuu Markkasen kausi edelleen vahvasti. Suomalainen on pussittanut keskimäärin 21,7 pistettä peliä kohti, millä hän on koko liigan pistevertailussa sijalla 25.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja