Lauri Marjamäki ylpeä isosta mullistuksestaan Leijonissa – päävalmentajakauden suurin kismitys kysymättäkin selvää

Lauri Marjamäen kahden vuoden ja neljän arvoturnauksen taival Leijonien päävalmentajana päättyi eilen puolivälieräpettymykseen. Turnauksessa kulminoitui kuitenkin se, mistä hän on valmentajakaudessaan ylpeä.

MAINOS

MM-välierät

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Tanskan MM-kisoissa Suomi pelasi nuorella joukkueella. Marjamäki teki kahdessa vuodessa suuren mullistuksen pelaajistossa.

– Suomen jääkiekkomaajoukkueessa on tehty sukupolvenvaihdos, 37 uutta A-maajoukkuepelaajaa kahdessa vuodessa ja tässäkin ryhmässä oli valtavasti uusia. Pakisto on laitettu täysin uusiksi ja ollaan otettu aika paljon opiksi viime vuodesta ja lähdetty rohkeasti uudistamaan, Marjamäki sanoi Sveitsi-tappion jälkimainingeissa.

– Se on positiivista, että suomalainen jääkiekko voi hyvin ja sukupolvenvaihdos on tehty. Meillä on tässä runko kymmeneksi vuodeksi ja loistavia nuoria on lisää tulossa, Marjamäki sanoi ylpeänä pelaajistaan.

Marjamäen silmät aukenivat syksyn 2016 World Cupissa, hänen ensimmäisessä turnauksessaan päävalmentajana. Nuorista pohjoisamerikkalaisista pelaajista koottu joukkue osoitti tuossa turnauksessa hyvin konkreettisesti sen, mihin jääkiekko on menossa. Hän osoitti rohkeuttaan uudistamalla pelaamista nopeaan ja aggressiivisempaan pelitapaan.

– Kansainvälinen kiekko menee eteenpäin kovaa vauhtia ja on ollut etuoikeus olla tässä mukana, kiertää ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Nämä puolustajat ovat sen tehneet, kun katsoo tätä joukkuetta, niin taitavat lähes kaikki pelata NHL:ssä tai ainakin Pohjois-Amerikassa ensi kaudella. Se kertoo, että meillä on aika hyviä pakkeja ja he ovat tehneet isoimman muutoksen.

– Suomen jääkiekon tulevaisuus näyttää hyvältä ja sillä lailla hyvin mielin voi jättää kapulan seuraaville, Marjamäki sanoi.

Yksi asia kismittää Marjamäkeä kahden vuoden taipaleen aikana selvästi eniten. Hän otti asian esiin ilman että häneltä siitä kysyttiin.

– Se kiehtoi, että kun olisi saanut olympialaisissa vetää samalla jengillä kuin World Cupissa. Tiesin, että nuoret tähdet olisivat olleet parhaimmillaan ja se oli semmoinen, mikä harmitti vietävästi, kun tiesi missä kunnossa nuo meidän nuoret NHL-pelaajat ovat, Marjamäki sanoi viitaten NHL:n poisjääntiin tämän talven olympialaisista.

Marjamäki jatkaa nyt Helsingin Jokereiden päävalmentajaksi ja Leijonissa häntä seuraa vuoden 2011 maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalonen.

Lue myös:

    Uusimmat