Kommentti: Mörkö nousi kolostaan – Leijonat ei noussut kertaakaan tappiolta voittoon

Leijonien kuolemanpelissä nähtiin takaumia MM-turnauksen aiemmista peleistä, kirjoittaa MTV Sportin Aleksis Ärje.

Pääkuvan videolla Tero Lehterän kommentit: valmentajan väärä analyysi.

Hypätään vuoden 2011 MM-kultakisoihin. Suomen maajoukkue tuli tunnetuksi siitä, että se päästi vastustajansa johtoon, mutta kimmersi silti voittoon.

Bratislavan Orange Arenan lehtereille asti heijastui: tämä ryhmä tulee aina takaa.

MM-finaalissa Ruotsi johti ennen kuin Jarkko Immonen löi pelin toisen erän loppuhetkillä tasoihin. Erätauolla ajatus nousi kaikkien mieliin: eiköhän Leijonat tee taas saman, minkä turnauksessa useasti aiemminkin.

Ja tekihän se: kolmas erä meni Suomelle lukemin 5-0. Kansakunta sekosi MM-kullasta.

Mörkö nousi kolostaan

Tanskassa Leijonien alkulohko koostui:
a) rökäletyyliin tulleista voitoista pienempiä kiekkomaita vastaan,
b) Kanada- ja USA-voitoista, jotka pohjautuivat pitkälti pelin alun onnistumisiin (ja vastustajan epäonnistumisiin),
c) ihmetystä herättäneistä tappioista keskitason maille.

Ja piru vie, se turnauksesta tuttu kaava puski mörön lailla pintaan tärkeimmällä hetkellä, kuolemanpelissä.

Kun Sveitsi meni toisen erän tehohetkellään johtoon, oli Suomi ajettu tilanteeseen, jota se ei ollut kertaakaan turnauksessa selättänyt: nousua tappiolta voittoon. Loppukirin Leijonat kehitti, mutta joku mörkö kalvoi taustalla, kun huippupaikoistakaan ei uponnut sisään.

Voi vain kuvitella, että vuoden 2011 MM-joukkue olisi niitannut Sveitsi-pelinkin kotiin. Sillä ryhmällä oli kisojen aikana hankittu voittavat kannukset nousuihin vaikeuksista.