Lauri Marjamäki tuijotti tuomarikaksikkoa silmät pyöreinä – Jokerien pelin toisessa erässä katkera loppu

Jokerien vierasottelun toinen erä Vitjazia vastaan päättyi karvaasti, kun joukkue koki ensin takaiskun ja sai sen päälle kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen ilme oli näkemisen arvoinen, kun erotuomarit ilmoittivat hänelle ratkaisustaan. Jokerit oli hetkeä aiemmin haastanut Vitjazin 1–1-tasoituksen mahdollisena paitsiona. Osuma syntyi vain 35 sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

Haasto ei mennyt läpi, joten Jokereille vihellettiin tasoitusmaalin päälle kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä eli virheellisestä haastosta.

Marjamäki ei sulattanut tuomarien ratkaisua, vaan ilmoitti joukkueensa videomiehen katsoneen tilanteen olleen selvä paitsio. Tämä ei luonnollisesti kuitenkaan saanut tshekkiläistuomarien päitä kääntymään.

Tv-kuvan perusteella maalin hyväksyminen oli vähintäänkin kyseenalainen ratkaisu.

Jokerien onneksi haastosta tulleesta alivoimasta ei seurannut enää uutta takaiskua. Peli on tätä kirjoittaessa vielä kesken.

Helsinkiläisjoukkueen ja koko ottelun avausmaalista vastasi tanskalaispuolustaja Nicklas Jensen komealla lyöntilaukauksella yläkulmaan.

Ennen Vitjaz-ottelua Jokerit pelasi lauantaina kotonaan Severstalia vastaan ja hävisi 2–5. Tappio katkaisi vuodenvaihteessa alkaneen viiden ottelun mittaisen voittoputken.