Lauri Marjamäki sadatteli karua kauden päätösottelua – ”Tuli lunta tupaan ihan kunnolla”

Jokereiden kausi KHL:ssä päättyi jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun se hävisi Dynamo Moskovalle otteluvoitoin 2-4. Jokerit-luotsi Lauri Marjamäki harmitteli joukkueensa peliesitystä.

Jokerit lähti kuudenteen kamppailuun kuilun partaalta. Vierasjoukkueen alku oli kerrassaan painajaismainen, sillä isäntäjoukkue Dynamo takoi kiekon avauserässä viidesti Jokereiden verkkoon. Marjamäellä oli selkeä näkemys ottelun käännekohdasta.

– Alussa pelattiin ihan hyvin, mutta kun ensimmäinen kuti meni sisään, sen jälkeen tuli lunta tupaan ihan kunnolla. Tämä oli selkeästi heikoin suoritus näistä kuudesta pelistä. Se ei ole hyvä, kun katkon paikalla ei saa itsestään parasta irti, Marjamäki harmittelee MTV Urheilulle.

Dynamo on ollut Jokereille erittäin haastava vastustaja jo useamman vuosien ajan KHL:ssä, sillä Jokerit on hävinnyt joukkueiden 17 edellisestä kohtaamisesta peräti 15. Dynamo oli pudotuspeleissäkin Jokereille liian kova pala purtavaksi, mutta myös Jokereilla oli etsikkoaikansa.

– Dynamo on huippujoukkue, puolustaa kurinalaisesti, äärimmäisen hyvät yksilöt ja huippumaalivahtipeli. Kaikki näkivät, että tämä oli maalinteosta kiinni. Jos erikoistilannepelaamisessa jäädään miinus kahdeksaan maaliin, meidän on hyvin vaikea voittaa näin kovaa joukkuetta. Ensimmäinen tai toinen kotipeli olisi pitänyt voittaa, Marjamäki summaa putoamisen syitä.

Jokerit on pelannut KHL:ssä nyt viiden kauden ajan, mutta pudotuspelimenestys on jäänyt vaisuksi. Jokerit on selvittänyt tiensä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon vain kaksi kertaa, kun kolmesti tie on tyssännyt jo avauskierroksella.

– Isompien analyysien paikka on myöhemmin. Jokerit haluaa eteenpäin, joten tämä ei mene näin, että neljän vuoden aikana kolme kertaa olemme pudonneet ensimmäisellä kierroksella. Meidän pitää analysoida todella tarkkaan, mitä me halutaan, jotta olemme ensi vuonna taas vahvempia.

Lue myös:

    Uusimmat