Lauri Levolan esikoisromaani pureutuu huolestuttavaan ilmiöön: "Kun ihminen alkaa jo vähän olla pinnan alla, heitetään self help -kirjalla päähän"

Lauri Levolan esikoiskirja pureutuu self helpin lieveilmiöihin 8:11
Lauri Levola Huomenta Suomen haastattelussa.

Lauri Levola pureutuu esikoisromaanissaan aikamme paradoksiin ja self help -kirjojen lieveilmiöhin. 

Moni lienee törmännyt self help -kirjallisuuteen. Oppaissa saatetaan esimerkiksi tarjota elämänohjeita ja kertoa avaimia menestykseen. 

Huomenta Suomessa vieraillut Lauri Levola pureutuu kirjoittamassaan "Mauri Erik Schröder Self-Help" -romaanissa self helpin lieveilmiöihin, vaikka ei pidäkään itseään varsinaisena ilmiön kriitikkona. Hän kertoo yrittäneensä kuvata aikaa, jossa elämme ja self help on tässä hetkessä pinnalla. Haastattelun näet yllä olevalta videolta!

Yhteiskunnan paradoksi

Levola on yrittänyt kirjassa kuvata paradoksia: on rakennettu maailma, joka tuottaa paljon myös pahoinvointia, burnouteja ja masennusta sekä muita ongelmia. 

– Tuntuu, että sitä ei lähdetä sieltä purkamaan, vaan kun ihminen alkaa jo vähän olla pinnan alla, heitetään self help -kirjalla päähän, että näin parannut burnoutista ja masennuksesta. Vähän sellainen, että "hoida itsesi kuntoon", hän kuvailee.

Levola lisää, että paradoksiin ei ole ketään yksittäistä syyllistä. 

Koko haastattelun näet ylä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat