Lauri Karhuvaara liittyy Studio55.fi-juontajakaartiin

Lauri Karhuvaarasta tulee ensi vuonna yksi Studio55.fi-ohjelman juontajista. Hän aikoo tuoda lähetyksiin entistä enemmän ajankohtaisuutta ja yhteiskunnallisuutta.

– Olen yhtään valehtelematta varmasti yksi Studio55.fin uskollisimpia katsojia. Meillä on ollut aina Huomenta Suomen lähetyksen päätyttyä Mapen tai Pirjon kanssa "vahdinvaihto", jonka jälkeen olen mennyt lämpiöön ja katsonut heidän lähetyksensä. Minulla on tosi hyvä fiilis nyt, kun uralla avautuu tavallaan uusi sivu. Muutos ei kuitenkaan ole liian radikaali, sillä kyseessä on edelleen aamuohjelma ja töitä tehdään samojen ihmisten kanssa, Lauri Karhuvaara kertoo.

Karhuvaara on mielissään mahdollisuudesta tehdä pidempiä haastatteluja.

– Olen haastatellut elämäni aikana yli 20 000 ihmistä, joukossa valtava määrä suomalaisia päättäjiä. Ne ovat kuitenkin aina olleet aika lyhyitä "täsmähaastatteluja". Studio55.fi-ohjelmassa, jossa tehokasta aikaa on noin 20 minuuttia, pystytään menemään syvemmälle. Sellaisesta olen vähän haaveillutkin.

– Käsittelemäni aiheet tulevat olemaan hyvin ajankohtaisia ja liittyvät yhteiskuntaan, politiikkaan ja talouteen. Haastateltaviksi tulee tunnettuja suomalaisia – toki joskus vähemmän tunnettujakin, mutta sitä kautta saadaan taas uutta näkökulmaa. Toivon mukaan haastattelujen onnistuessa niillä on myös uutisarvo.

Hyvän ja huonon juontajan ero

Karhuvaara pitää television aamuohjelmia herättäjinä.

– Ne ovat katsaus uuteen päivään. Ihmiset, jotka avaavat aamulla television, haluavat nähdä, onko maailma kunnossa. Onko sattunut jotain pahaa, entä hyvää? Missä maailmalla ja Suomessa mennään tällä hetkellä? Sillä täytetään turvallisuuden tunnetta.

– Nykyään televisio-ohjelmia tosin pystyy katsomaan mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä netistä. Se luo ja on jo luonut uuden ulottuvuuden siihen, miten televisiota katsotaan. Uskon, että netin vallankumous tulee hieman vähentämään jakoa aamu- ja iltakatsomiseen.

Karhuvaara nauttii siitä, että joka työpäivä edessä on ainutkertaisia haastatteluja.

– Pääosassa on aina haastateltava, ei haastattelija. Joskus haastateltava pitää myös haastaa, mutta se on tehtävä tyylillä – siitä minun mielestäni erottaa, kuka on hyvä ja kuka vähän huonompi juontaja. Juontaja laittaa itsensä likoon, johdattelee keskustelua ja pyrkii saamaan siitä irti tärkeitä asioita.

Tulevaisuudessa Studio55.fin lähetykset nauhoitetaan etukäteen. Tarkoittaako se, että saat nukkua vähän pidempään?

– Herätyskelloni on tähän asti soinut aamuisin kello 03.20. Olemme vaimoni kanssa kuitenkin heränneet sen soittoon ehkä kerran, muuten heräämme ihmeellisesti ilman kellon soittoa. Tästä eteenpäin voin herätä varmaan kuuden aikaan aamulla, mikä tuntuu jo siltä kuin menisi iltavuoroon, Karhuvaara nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat