Mainos

Lauran mies joutui vakavaan onnettomuuteen: Sydäntäsärkevä edistysaskel tallentui videolle – herätti toivon toipumisesta

Vakavaan auto-onnettomuuteen joutuneen miehen tulevaisuus on epävarma, mutta pienet teot antavat vaimolle toivoa jaksaa huomiseen. 

Pilatesohjaaja Laura Browning Grantin viikko sitten julkaisema video on kerännyt jo yli kolme miljoonaa silmäparia. Videolla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä liikunnan kanssa. Video todistaa nimittäin hetkeä, jolloin pitkään epätietoisuudessa elänyt nainen sai palan entisestä aviomiehestään takaisin. 

– Emme ole saaneet mahdollisuutta syleillä toisiamme onnettomuuden jälkeen, mutta heti kun saimme hänet ylös, hän ryhtyi suutelemaan kaulaani. Se sai minut rauhoittumaan. Hän suuteli minua takaisin, ja kun se kaikki on melkein viety pois luotasi, sen merkitystä ei voi ymmärtää, Laura kertoo hetkestä, joka muutti hänen suhtautumistaan tulevaan. 

Täydellistä riippuvaisuutta ja hallitsematonta vihaa

Viidettä hääpäiväänsä vastikään viettänyt pariskunta eli elämänsä onnellisinta aikaa, kun eräänä yönä Laura heräsi painajaismaiseen puheluun. Ensiavusta soittanut hoitaja kertoi, että hänen laivaston erikoisjoukoissa työskennellyt aviomiehensä Jon oli joutunut vakavaan auto-onnettomuuteen. Mies kärsi onnettomuuden aiheuttamasta aivovammasta ja aivoverenvuodosta, jotka vaivuttivat hänet lopulta koomaan. 

– Menin shokkitilaan. Ajattelin, että huomenna hän herää, voi hyvin ja kävelee jälleen, Laura kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jon ei kuitenkaan herännyt seuraavana päivänä, eikä sitä seuraavana. Vielä useiden viikkojen jälkeenkin mies oli edelleen koomassa, ja lääkäreiden mukaan hänen aivoihinsa kohdistuneet vammansa olivat niin vakavia, että ne olivat saattaneet viedä hänen puhe- ja kävelykykynsä kokonaan. 

Kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen Jonin todettiin olevan vihdoin tietoinen ympäristöstään. Vaikka mies on todistanut edistymistä ja toipumisen merkkejä joka ikinen päivä, kukaan ei vieläkään tiedä, missä määrin hän tulee palaamaan ennalleen. Jon hengittää jo itsenäisesti ja pystyy syömään ateriansa ilman syöttöputkea, mutta muuten hän on täysin riippuvainen muiden avusta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Laura on jättänyt työnsä ja viettää nyt 19 tuntia päivässä miehensä rinnalla, mikä saattaa välillä aiheuttaa turhautumista, sillä aivovamma on tuonut mukanaan myös hallitsemattomia vihanpurkauksia. Miehen muuttunut käytös on saanut toisinaan Lauran myös epäilemään heidän välillä vallitsevaa rakkautta. 

"Uusi elämä edessämme on aivan yhtä kaunis"

Emotionaalisten kysymysten sijaan Lauraa painaa eniten kuitenkin se, että Jonin puhe ei ole vieläkään palannut.

– Meillä on ollut hieman pään ja suun liikkeitä, mutta ei mitään johdonmukaista. Minulla ei ole aviomiestä, jolle puhua. Joskus, kun lähden päivän päätteeksi sairaalasta, ajattelen ”minä vain kaipaan aviomiestäni”.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Suosioon noussut video on todiste siitä pienestä hetkestä, jolloin Laura sai palan aviomiestään takaisin. Video on kuvattu erään hoitokerran aikana, jolloin fysioterapeutti pyysi naista auttamaan Jonin nostamisessa pyörätuolista. Vaikka hetki oli pieni, se on antanut pariskunnalle toivoa jaksaa eteenpäin epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta. Päivä kerrallaan. 

– Murehdin naimaani miestä ja meidän elämäämme ymmärtämättä, että edessämme oleva, uusi elämä on aivan yhtä kaunis, Laura toteaa.

Lähde: Cosmopolitan  

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.