Laura Voutilainen: Isän kuolema vaikutti levyyn

Huomenta Suomen haastattelussa käynyt Voutilainen julkaisee tällä viikolla uuden albumin.

Ensi vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Laura Voutilainen, 37, on kerännyt KokoNainen-levylleen omia ajatuksiaan naisena olemisesta. Hän on itse tehnyt suurimman osan levyn sanoituksista.

– En sanoisi tätä ihan ikäkriisilevyksi, mutta kuitenkin sellaiseksi tiettyyn ikään tulleen aikuisen naisen levyksi. Mietin sitä, millainen olen nyt ja mitä nyt ajattelen esimerkiksi parisuhteesta ja äitisuhteesta. Tuntuu, että olen puolivälissä. Olen nähnyt paljon, mutta paljon elämää on myös edessä, hän selittää MTV3.fille.

Musiikkialan rankkuudesta on viime päivinä puhuttu paljon sen jälkeen, kun Anna Eriksson kritisoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa musiikkibisneksen raadollisuutta ja kaikkea sitä, mitä hänet vastoin tahtoaan laitettiin tekemään uransa eteen.

Voutilainen oli vasta 18-vuotias aloittaessaan uransa, eikä usko, että alkutaival on helppo kenellekään.

– Totta kai joskus tulee sellaisia tunteita, että tämä ei nyt ole ihan sitä, mitä haluan. Mutta jotenkin uskon, että se kuuluu jokaiseen ammattiin. Ensin on se alkusysäys, ja sen jälkeen aletaan pärjäämään. Minulle on suuri onnen hetki aina, kun näen, että olen saanut jonkun vaikuttuneeksi musiikillani, hän miettii.

Voutilainen on tehnyt uutta levyään viimeisen vuoden ajan. Hän kertoo, että lopputulos poikkeaa jonkin verran siitä, millainen levystä alun perin piti tulla.

– Aluksi tarkoituksenani oli tehdä puhtaasti biletysmusiikkia, juhlalevy sen kunniaksi, että olen kokonainen nainen, Voutilainen selittää.

Levynteko keskeytyi hetkeksi viime lokakuussa, kun hän menetti rakkaan isänsä, muusikko Jukka Voutilaisen.

– Kyllä se vähäksi aikaa pysäytti ja sekoitti ajatukset. Ja toisaalta se vaikutti myös levyn sisältöön, siihen tuli vauhdikkaiden kappaleiden lisäksi myös niitä tummempia sävyjä, Voutilainen kuvailee.

Laura Voutilainen Huomenta Suomen ruokapöydässä (11.4.2013):

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat