Mainos

Laura Huhtasaari ei kadu menneitä kohupuheitaan – siirtäisi yhä vankeja Viroon kustannussyistä

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari sanoo, ettei sensuroi itseään, vaikka suorasukaisesta puheesta nousisikin mediamyrsky.

Huhtasaari nousi otsikoihin kaksi vuotta sitten, kun hän esitti SuomiAreenassa Porissa, että Suomen kovimmat rikolliset pitäisi lähettää Viroon kustannussyistä. SuomiAreenassa tänään –  kaksi vuotta myöhemmin –  Huhtasaari sanoo olevansa yhä samaa mieltä.

– Ei se ole poissuljettu asia, kun olemme EU:ssa. Jos kustannuksia pitää jostakin säästää, niin ei säästetä vanhuksista, vaan mietitään muitakin keinoja. Asiahan ei ole edennyt sittemmin, mutta mukava, että tästä saadaan keskustelua, Huhtasaari kommentoi.

Huhtasaari ihmettelee yhä, miten iso mediamyrsky hänen evoluutiopuheistaan syntyi muutama vuosi sitten. Huhtasaari sanoi silloin, ettei usko siihen, että ihmisellä ja apinalla olisi yhteisiä esi-isiä.

–  Se oli yllätys, että siitä yhdestä kommenttiketjusta nousi valtakunnan ykkösuutinen. Sehän oli niin, että meillä oli yhden vasemmistolaisen kanssa mukavaa kinaa aiheesta. No, sen keskustelun jälkeen kaikille on selvää, että olen uskovainen, Huhtasaari sanoo.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi noussut Huhtasaari sanoo, etteivät kohut ole saaneet häntä kuitenkaan sensuroimaan itseään.

– Liiallinen sensuroiminen vie omaa persoonaa ja vaikutusta pois. Jos meillä on oikeasti uskonnonvapaus, niin voidaan kunnioittaa erilaisia maailmankatsomuksia ja näkemyksiä. Haluan ennemminkin raivata tilaa erilaisuudelle ja vapaudelle kuin alkaa sensuroimaan itseäni.

Presidenttiehdokkuus yhä harkinnassa

Laura Huhtasaari kertoo yhä harkitsevansa puolueensa presidenttiehdokkuutta. Hän on sanonut aiemmin paljastavansa kantansa loppukesästä.

Hän sanoo, ettei ole vielä kallistunut suuntaan tai toiseen.

– Punnitsen asiaa vahvasti. Pikku hiljaa se tässä muotoutuu, että lähdenkö ehdolle. Olisihan se suuri kunnia olla presidenttiehdokkaana Suomi100-vuonna, Huhtasaari toteaa.

Perussuomalaiset valitsevat presidenttiehdokkaansa puoluevaltuuston kokouksessa elo-syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.