Mainos

Laura avautuu flunssasyksystä blogissaan: "Ne räkäiset lapset on pakko viedä sinne päiväkotiin tartuttamaan muita…"

Toisin kuin voisi luulla, otsikko ei ole sarkasmia, vaan surullinen tosiasia, bloggari ja kahden lapsen äiti toteaa. 

Nenän valuminen ei ole riittävä syy pitää lasta kotona. Tätä mieltä on Tehtävänimikkeenä Laura -blogia pitävä kahden tyttölapsen äiti, jonka kirjoitus on herättänyt paljon keskustelua aiheen ympäriltä. Nainen kertoo vielä joskus olleen sitä mieltä, että lapsia ei saisi missään nimessä viedä päiväkotiin räkäisinä tartuttamaan muita, mutta omien lasten myötä ajatusmaailma on kääntynyt täysin päälaelleen.

– Niiden räkäisten lasten kanssa ei vaan voi jäädä kotiin aina, sen opin heti, kun ensimmäisen kerran äitiyslomani jälkeen palasin töihin. Hävettää viedä nuhaisia lapsia päiväkotiin muita tartuttamaan, mutta en muuta voi. Valitan, Laura toteaa. 

Nainen huomauttaa, että vanhemmat eivät vain yksinkertaisesti voi olla aina poissa töistä silloin, kun lapsen nenä vuotaa tai yskittää. Jos näin olisi, jäisi työsyksy melko lyhyeksi, sillä nenä voi valitettavasti vuotaa useammankin viikon ajan.

– Tekee pahaa viedä nuhaiset ja ”kipeät” lapset päiväkotiin aamuisin, kun he eivät ole vielä tarpeeksi kipeitä, jotta voin jäädä kotiin heitä hoitamaan. Tarpeeksi kipeitä, onpa tyhmästi sanottu, mutta asian ytimessä. Kyllä te tiedätte, mitä tarkoitan.

Juuri kun oman lapsen nenän vuotaminen on saatu loppumaan, jonkun toisen lapsi ei ole tarpeeksi kipeä jäädäkseen kotiin, jolloin koko oravanpyörä alkaa alusta. Laura toteaa, että tällä hetkellä syksy näyttää hyvin loputtomalta ja räkäiseltä suolta.

Monissa perheissä ajankohtainen aihe on herättänyt keskustelua. Osa blogikirjoituksen perään kommentoineista on sitä mieltä, että räkäiset, yskivät ja nuhaiset lapset tulisi kaikesta huolimatta pitää kotona, ja käyttää flunssakauden jyllätessä esimerkiksi isovanhemman tai hoitajan apua. Osa taas on kirjoittajan kanssa yhtä mieltä siitä, että jos nuhan loppumista jäisi odottelemaan, sitä saisi odotella koko syksyn.

Lue koko blogikirjoitus täältä.

Kerro oma mielipiteesi aiheesta alla olevaan kenttään. 


***

13:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.