Mainos

Pienikin flunssa vie 9-vuotiaan suomalaispojan sairaalahoitoon – äidin hätähuuto: "Älkää menkö töihin tai kouluun sairaana"

Forssalainen perheenäiti julkaisi koskettavan ja paljon puhuttelevan Facebook-päivityksen, jossa hän kehottaa ihmisiä miettimään kaksi kertaa, ennen kuin he menevät töihin tai kouluun sairaana.

– Työt odottaa. Koulutyö odottaa. Kukaan ei ole työssään korvaamaton. Mun lapsi on mulle, meille! Sitä ei oo toista eikä voi kukaan korvata, kirjoittaa Heidi Karikoski Facebook-päivityksensä alkuun.

Influenssatilannetta on puitu myös MTV:n Huomenta Suomessa.

6:40

Karikoski päätti julkaista päivityksen, koska hänen yhdeksänvuotias poikansa on erityisen herkkä aivan tavallisillekin bakteereille.

Poika on sairastanut lastenreumaa kuusi vuotta ja sairautta hoidetaan nyt sytostaatein ja biologisin lääkkein. Rankat hoitomenetelmät ovat heikentäneet pojan luonnollista immuunipuolustusjärjestelmää.

– Jokainen flunssa vie hänet sairaalahoitoon, koska flunssa aiheuttaa lähes poikkeuksetta jälkitautina keuhkokuumeen. Sen takia ottaa koville ihmisten vähättely flunssatauteja kohtaan, huokaa perheenäiti MTV:lle.

"Korostan maalaisjärkeä"

Facebook-päivityksellään perheenäiti haluaa herätellä ihmisiä flunssan vaaroihin. Vaikka itselle flunssa olisi vain pieni nuha, toiselle se voi olla kohtalokas.

– Pahimmassa tapauksessa perusflunssa voi olla kohtalokas pitkäaikaissairaalle ihmiselle, jonka puolustuskykyä lääkitys häiritsee, Karikoski kertoo.

Karikosken mukaan kotiin kannattaa jäädä sairauden yllättäessä.

– Haluan herätellä tietynlaista välinpitämättömyyttä ihmisissä, jotka menevät kipeänä töihin, eivätkä halua edes hakea sairaslomaa ja sitten heitä, jotka palaavat sairaslomalta kesken kaiken. Korostan kuitenkin, ettei joka nuhassa pysty sairaslomalle jäämään, vaan asian suhteen voi käyttää toki maalaisjärkeä, perheenäiti toteaa.

Haluaa kiittää tuesta

Karikoski kertoo yllättyneensä sosiaalisen median voimasta: pieni päivitys nousi suureen suosioon.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat lähettäneet tsempit ja jakaneet päivitystä. En olisi ikinä uskonut, että väsyneenä ja monta yötä valvoneena tekemäni pieni kirjoitus olisi saanut näin suuren näkyvyyden. Olen saanut lukuisia yksityisviestejä ja kaveripyyntöjä, joihin en ehdi kaikkiin vastaamaan, joten haluan kiittää yhteisesti kaikki oikein lämpimästi. Viestit ovat koskettaneet suuresti, perheenäiti kiittelee.

***

0:34


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.