Mainos

Laura, 24, väitti kiven kovaan, että hänen renkaansa puhkottiin – somekansa paljasti valheet kerta toisensa jälkeen

Nuori amerikkalaisnainen jäi kiinni valehtelemisesta yrittäessään saada Twitter-kansan uskomaan, että hänen autonsa rengas oli puhkottu, kun todellisuudessa syyllinen oli ratin ja penkin välissä.

Yhdysvaltalainen Laura Loomer, 24, julkaisi Twitterissä kuvan ja kertoi, että hänen Jeepinsä rengas oli puhkaistu.

Autoista ja erityisesti renkaista hieman keskivertokuskia enemmän tietävä Twitter-käyttäjä Mike päätti näpäyttää Loomeria osoittamalla rutikuivista ja silminnähden todella huonokuntoisista renkaista jokaisen yksityiskohdan, joka paljasti, että rengasta oli kohdeltu pitkään kaltoin.

Kyseessä oleva rengas oli ottanut osumaa vähän sinne sun tänne ja siitä puuttui isoja paloja. Jopa sisällä olevat kuidut näkyivät pahimmin kuluneista kohdista. Mike havaitsi kulumista myös sen, että renkaassa oli ollut jo pitkään aivan liian vähän ilmaa.

Loomerin julkaisema kuva oli niin hyvälaatuinen, että renkaasta pystyi lukemaan senkin, että se oli valmistettu alkuvuodesta 2011.

Tutkivana journalistina työskentelevän Loomerin päivitys sai aikaan melkoisen myrskyn Twitterissä. Huolimatta perustellusti esitetyistä huomioista, Loomer kieltäytyi uskomasta, että renkaan puhkeamisen taustalla olisi mitään muuta kuin ilkivaltaa. Hän kertoi käyttäneensä autoa hiljattain pajalla ja mekaanikon mukaan renkaissa ei ollut valittamista. Hän kertoi myös poliisin todenneen, että kyseessä on selvästi veitsellä puhkottu rengas.

Twitterissä hämmästeltiin muun muassa sitä, miksi joku viiltäisi yhtä rengasta 4–5 eri kohdasta, kun rengas tyhjenisi jo ensimmäisestä viillosta.

Loomer yritti todistaa väitteensä julkaisemalla kuvan korjaamon raportista, jossa oli käsinkirjoitettu kuvaus tapahtuneesta sekä maininta viilletyistä renkaista. Twitter-väki kuitenkin jatkoi salapoliisityötään ja huomasi merkittäviä yhtäläisyyksiä "korjaamon raportissa" sekä Loomerin täyttämässä asiakaslomakkeessa olleiden käsialojen välillä. Raportissa oli myös eri päivämäärä kuin milloin raportti oli Loomerin mukaan laadittu.

Eräs Twitter-käyttäjä puolestaan oli yhteydessä kyseiseen korjaamoon ja julkaisi kuvat sähköpostista, jossa korjaamon edustaja kertoi Loomerille yritetyn selittää, ettei rengasta ollut kukaan puhkonut, mutta tämä ei ollut suostunut uskomaan. Pieni korjaamoyritys ei kuitenkaan halunnut tulla vedetyksi mukaan keskusteluun sen enempää.

Loomer on tunnettu Donald Trumpin kannattaja ja konservatiiviaktivisti, joten keskustelu Twitterissä ajautuikin pian poliittiseksi sanasodaksi. Loomerin ja muutaman muun samanmielisen kommentoijan mukaan puhjenneen renkaan taustalla ovat todennäköisimmin "pelkurimaiset" liberaalipuolueen kannattajat, jotka eivät jaa Loomerin poliittisia näkemyksiä. Myös Trumpin valinnan USA:n presidentiksi uskottiin toimineen "liberaalin vihakoneiston" motiivina puhkoa Loomerin Jeepin rengas.

Loomerille irvailu lähti kuitenkin käsistä, kuten niin usein internetissä tapahtuu. Hänen nimissään perustettiin jopa GoFundMe-joukkorahoituskampanja, jossa hänenä esiintynyt henkilö yritti saada kasaan 2 000 dollaria uuden renkaan ostamiseksi. Myös hänen Wikipedia-sivulleen muokattiin tieto, että Loomer ajaa autolla, jonka renkaat ovat yhtä vanhat kuin hän itse.

***

0:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.