Automekaanikko meni liian pitkälle – tämä video sisältää niin törkeää materiaalia, että asiakas sai hyvityksenä uuden Corvetten

Moottoripyöräilijä kuvasi oman kolarinsa – kooma ja vakava aivovamma 2:31
Ei herkille: Pahimmillaan 270 km/h kaahannut moottoripyöräilijä huomasi kuorma-auton liian myöhään. Kaksi kuukautta koomassa ollut motoristi vammautui vakavasti loppuiäkseen. Artikkeliin liittyvän videon löydät jutun perästä.

Työntekijän kohtalosta ei ole tietoa, mutta jutun perästä löytyvä video sai autokorjaamon muuttamaan toimintatapojaan.

Yhdysvaltalainen Michael vei vuosimallin 2021 Chevrolet Corvette C8 -urheiluautonsa kalifornialaiseen merkkihuoltoon huolestuttuaan moottorista kuuluneesta sivuäänestä.

Mistään isosta ongelmasta ei kaikeksi onneksi ollut kyse, sillä mekaanikko sai paikallistettua vian yhteen sytytystulppaan, joka oli päässyt löystymään. Ihan perusjuttuja siis.

Koska kuka tahansa itseään kunnioittava mekaanikko haluaa myös varmistaa hoitaneensa ongelman kuntoon, kävi hän heittämässä autolla lenkin operaation jälkeen.

Vaarallista kisailua liikenteen seassa

Kun Michael sitten haki autonsa huollosta, oli hän luonnollisesti ilahtunut siitä, että ongelma oli saatu korjattua. Auton tallentama data kuitenkin paljasti, että autolla oltiin tehty vähän muutakin kuin käyty vain testaamassa sen toimintaa.

Auton tallentamat nopeuskäppyrät nimittäin kertoivat, että Corvette oli kiitänyt huoltoreissun aikana parhaimmillaan 238 kilometrin tuntinopeudella. Ja sen, minkä käppyrät kertoivat, kamera myös näytti. Mekaanikko oli nimittäin täysin tietämätön, että auton kamera oli koko ajan päällä.

Corvetten kameraan tallentunut video ladattiin Reddit-keskustelupalstalle pari viikkoa sitten. Alta löytyvällä videolla näkyy, kuinka mekaanikko kisaa Dodge Chargerin kanssa vilkkaalla moottoritiellä. Ohittelu on holtitonta, ja liikennesääntöjä rikotaan muutenkin railakkaasti. Sivullisten henkeä ja terveyttä uhmaava kilvanajo kestää noin minuutin.

"Tuntui oikealta tehdä näin"

Video levisi nopeasti ja päätyi myös merkkikorjaamon johdon tietoon. Michael oli ollut myös itse yhteydessä korjaamoon. Yhdysvaltalaisen The Drive -julkaisun haastattelema Michael kertoo, että sai pian videon julkaisemisen jälkeen yhteydenoton yrityksen johtajalta.

– Makoilin sängyssä, ja hän [johtaja] laittoi minulle tekstarin tyyliin yhdeksältä illalla, pahoitteli vuolaasti ja sanoi haluavansa hyvittää tapahtuneen, Michael kertoi.

– Sitten hän tarjosi minulle uutta vuosimallin 2022 Corvettea, mikä oli aika yllättävää.

Michael ymmärrettävästi tarttui tarjoukseen ja kävi seuraavana päivänä laittamassa tilaukseen tuliterän Corvetten.

– Nähtyäni videon, tuntui oikealta tehdä näin. Video oli pahempi kuin etukäteen ajattelin, omistaja Inder Dosanjh kertoi The Drivelle.

Dosanjh kertoo yhtiön muuttaneen käytäntöjään sitten, että jatkossa vain Corvetteihin erikoistuneet mekaanikot sekä esimiehet saavat viedä Corvetteja koeajolle huollon jälkeen.

Katso video alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähteet: The Drive, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat