Launo, 22, kertoo Veitola.doc-jaksossa kokeilunhalun vieneen kovien huumeiden koukkuun: "Ei me edes tiedetty mitä ekstaasi on"

1:59
Launo, 22, on aloittanut huumeiden käytön alaikäisenä.

Maria Veitola tarkastelee Veitola.doc-uutuussarjassa puhututtavia ja ristiriitaisia aiheita. 

Toimittaja Maria Veitolan ja dokumenttiohjaaja Sami Kieksin Veitola.doc-sarjassa tarkastellaan aikamme ilmiöitä rohkeasti ja monipuolisesti, vaikeita keskusteluita kaihtamatta.

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa perehdytään nuorten huumeiden käyttöön ja toimintaan johtaneihin taustasyihin. 

Launo, 22, on käyttänyt huumeita hyvin nuoresta iästä saakka. Käyttö alkoi kokeilunhalusta, ja johti hyvin nopeasti koviin huumeisiin.

– Me oltiin ostettu pilveä yhdeltä myyjältä, ja se kysyi halutaanko me ostaa ekstaasia. Ei me silloin edes tiedetty mitä ekstaasi on, mutta kokeilunhalu oli niin suuri, että sanottiin joo, Launo kertoo.

Launo kertoo, että kokeilunhalun lisäksi käytön taustalla ovat hänen traumaattiset kokemuksensa ja mielenterveysongelmansa. Launo haaveilee tasapainoisemmasta elämästä, mutta kokee hoitoon pääsyn hankalaksi.

Ohjelmassa nähdään muun muassa sensuroimaton kohtaus, kun Launo piikittää itseensä kovaa huumetta käytöstä. Veitola itse seurasi tilannetta vierestä.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun koin jotain sellaista noin läheltä. Minusta se oli vain kiinnostavaa, että tämä henkilö oli valmis jakamaan sen, Veitola kertoo MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa.


Katso myös: Maria Veitola seurasi vierestä, kun haastateltava piikitti itseensä huumetta:

3:33
Maria Veitola seurasi vierestä, kun haastateltava piikitti huumetta itseensä

Veitola.doc alkaa MTV Katsomossa torstaina 29.12. Ohjelma katsottavissa myös Cmoressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja